kowal76 Napisano 9 Grudnia 2020 Napisano 9 Grudnia 2020 Tak jak zapowiadałem i ja dołączam z modelem Caravelle. Samolocik raczej zrobie prosto z pudła bez waloryzacji. Malowanie pudełkowe United. Miałem ochotę na Sabenę, ale nie ma kalek w zestawie, chociaż w instrukcji jest takie maloweanie . Kalki nawet dobrze wyglądają :). Na początek mały inbox :). 1 Cytuj
tlb Napisano 9 Grudnia 2020 Napisano 9 Grudnia 2020 Powodzenia. Jakieś 25 lat temu, może mniej, sklejałem no... próbowałem skleić, miałem 10 lat,ale z innej firmy, takie biało- zielone pudełko było, także sentyment został Cytuj
kowal76 Napisano 9 Grudnia 2020 Autor Napisano 9 Grudnia 2020 Dzięki. Ja traktuje ten model relaksacyjnie :). Jak coś nie wyjdzie, to zawsze mogę kupić drugi, a 23 zł to nie majątek :). Cytuj
bart207skw Napisano 10 Grudnia 2020 Napisano 10 Grudnia 2020 14 godzin temu, kowal76 napisał: Dzięki. Ja traktuje ten model relaksacyjnie :). Jak coś nie wyjdzie, to zawsze mogę kupić drugi, a 23 zł to nie majątek :). i to jest kwintesencja Mistercrafta co do kalek to maja one mocny klej i trzeba długo moczyć. duże kalki mimo wszystko maja tendencje do pękania, pomimo dobrego filmu. co do brakujących kalek zadzwoń do MC (maila nie pisz) i powiedz ze w pudełku ich nie było. 1 Cytuj
kowal76 Napisano 10 Grudnia 2020 Autor Napisano 10 Grudnia 2020 31 minut temu, bart207skw napisał: i to jest kwintesencja Mistercrafta co do kalek to maja one mocny klej i trzeba długo moczyć. duże kalki mimo wszystko maja tendencje do pękania, pomimo dobrego filmu. co do brakujących kalek zadzwoń do MC (maila nie pisz) i powiedz ze w pudełku ich nie było. Dzięki za info o kalkach. Co do braków, to nie chce mi pisać w tej sprawie do nich. Zresztą domyślałem się, że tak może być :). Cytuj
Staryfajter1954 Napisano 11 Grudnia 2020 Napisano 11 Grudnia 2020 Jestem ciekaw efektu końcowego. Stary model RUCHu produkowany do dziś co czyni go obok P-11C jeden z najstarszych polskich produktów modelarskich. Cytuj
kowal76 Napisano 11 Grudnia 2020 Autor Napisano 11 Grudnia 2020 (edytowane) 1 godzinę temu, Staryfajter1954 napisał: Jestem ciekaw efektu końcowego. Stary model RUCHu produkowany do dziś co czyni go obok P-11C jeden z najstarszych polskich produktów modelarskich. Ale tak patrząc na ten Ruch, to chyba skopiowali Airfixa. Wyglądają prawie tak samo, ja nie identycznie . Edytowane 11 Grudnia 2020 przez kowal76 1 Cytuj
Staryfajter1954 Napisano 12 Grudnia 2020 Napisano 12 Grudnia 2020 12 godzin temu, kowal76 napisał: Ale tak patrząc na ten Ruch, to chyba skopiowali Airfixa. Wyglądają prawie tak samo, ja nie identycznie . Airfix i RUCH współpracowały ze sobą i prawdopodobnie ten model to efekt tej współpracy czyli nieautoryzowana przez Airfixa kopia ale tu pewności na 100% nie mam. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi