kowal76 Napisano 9 Grudnia 2020 Share Napisano 9 Grudnia 2020 Tak jak zapowiadałem i ja dołączam z modelem Caravelle. Samolocik raczej zrobie prosto z pudła bez waloryzacji. Malowanie pudełkowe United. Miałem ochotę na Sabenę, ale nie ma kalek w zestawie, chociaż w instrukcji jest takie maloweanie . Kalki nawet dobrze wyglądają :). Na początek mały inbox :). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tlb Napisano 9 Grudnia 2020 Share Napisano 9 Grudnia 2020 Powodzenia. Jakieś 25 lat temu, może mniej, sklejałem no... próbowałem skleić, miałem 10 lat,ale z innej firmy, takie biało- zielone pudełko było, także sentyment został Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 9 Grudnia 2020 Autor Share Napisano 9 Grudnia 2020 Dzięki. Ja traktuje ten model relaksacyjnie :). Jak coś nie wyjdzie, to zawsze mogę kupić drugi, a 23 zł to nie majątek :). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart207skw Napisano 10 Grudnia 2020 Share Napisano 10 Grudnia 2020 14 godzin temu, kowal76 napisał: Dzięki. Ja traktuje ten model relaksacyjnie :). Jak coś nie wyjdzie, to zawsze mogę kupić drugi, a 23 zł to nie majątek :). i to jest kwintesencja Mistercrafta co do kalek to maja one mocny klej i trzeba długo moczyć. duże kalki mimo wszystko maja tendencje do pękania, pomimo dobrego filmu. co do brakujących kalek zadzwoń do MC (maila nie pisz) i powiedz ze w pudełku ich nie było. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 10 Grudnia 2020 Autor Share Napisano 10 Grudnia 2020 31 minut temu, bart207skw napisał: i to jest kwintesencja Mistercrafta co do kalek to maja one mocny klej i trzeba długo moczyć. duże kalki mimo wszystko maja tendencje do pękania, pomimo dobrego filmu. co do brakujących kalek zadzwoń do MC (maila nie pisz) i powiedz ze w pudełku ich nie było. Dzięki za info o kalkach. Co do braków, to nie chce mi pisać w tej sprawie do nich. Zresztą domyślałem się, że tak może być :). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 11 Grudnia 2020 Share Napisano 11 Grudnia 2020 Jestem ciekaw efektu końcowego. Stary model RUCHu produkowany do dziś co czyni go obok P-11C jeden z najstarszych polskich produktów modelarskich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 11 Grudnia 2020 Autor Share Napisano 11 Grudnia 2020 (edytowane) 1 godzinę temu, Staryfajter1954 napisał: Jestem ciekaw efektu końcowego. Stary model RUCHu produkowany do dziś co czyni go obok P-11C jeden z najstarszych polskich produktów modelarskich. Ale tak patrząc na ten Ruch, to chyba skopiowali Airfixa. Wyglądają prawie tak samo, ja nie identycznie . Edytowane 11 Grudnia 2020 przez kowal76 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 12 Grudnia 2020 Share Napisano 12 Grudnia 2020 12 godzin temu, kowal76 napisał: Ale tak patrząc na ten Ruch, to chyba skopiowali Airfixa. Wyglądają prawie tak samo, ja nie identycznie . Airfix i RUCH współpracowały ze sobą i prawdopodobnie ten model to efekt tej współpracy czyli nieautoryzowana przez Airfixa kopia ale tu pewności na 100% nie mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi