produdi Napisano 9 Stycznia Autor Share Napisano 9 Stycznia Przyszły obicia, trochę detali, jakieś tam oleje i gęsi. Oleje jeszcze dosychają więc będzie subtelniej. Brudził będę go przy okazji robienia podstawki żeby zgrać kolorystykę. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
produdi Napisano 6 Marca Autor Share Napisano 6 Marca (edytowane) Robię sobie podstawkę i przyznam , że mam z tego największą frajdę. W sumie masa VMS ma fajna barwę szkoda malować, ale jej ziarnistość to poprostu sztos. Drogo wychodzi, ale te barwione szpachle akrylowe AK nie mają podejścia. Scenka raczej SF bardziej widziałbym tu statycznego flaka 8.8 niż Tygrysa. Edytowane 6 Marca przez produdi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 6 Marca Share Napisano 6 Marca Z podstawkami zawsze super zabawa, ta masa dobra do odciskania gąsek to fakt, nie ma nic lepszego, ciekawo tylko jak z trwałością masy w pudełku , raz użyłem i nie zaglądałem bo ona zdaje się nie rozpuszczalna w wodzie, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
produdi Napisano 6 Marca Autor Share Napisano 6 Marca 1 minutę temu, Evildead napisał: Z podstawkami zawsze super zabawa, ta masa dobra do odciskania gąsek to fakt, nie ma nic lepszego, ciekawo tylko jak z trwałością masy w pudełku , raz użyłem i nie zaglądałem bo ona zdaje się nie rozpuszczalna w wodzie, Jak nie dostanie powietrza to jej nic nie będzie. Pod gablotką z pleksi nie chciała wyschnąć dopiero jak zdjąłem to po dobie związała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 6 Marca Share Napisano 6 Marca (edytowane) Tyle wiem , ale z nimi róznie , mi zakrecane pasty ak wysychały po roku , oczywiscie mozna było przedłuzyc dolewajac wody, z kolej to badziewie jovi wysycha po miesiacu nawet jak szczelnie zawiniesz , raz otworzysz i lepeij zuzyc całosc, z tym masami to róznie, zobaczymy jak z tym vms bedzie Edytowane 6 Marca przez Evildead Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
produdi Napisano 6 Marca Autor Share Napisano 6 Marca 18 minut temu, Evildead napisał: Tyle wiem , ale z nimi róznie , mi zakrecane pasty ak wysychały po roku , oczywiscie mozna było przedłuzyc dolewajac wody, z kolej to badziewie jovi wysycha po miesiacu nawet jak szczelnie zawiniesz , raz otworzysz i lepeij zuzyc całosc, z tym masami to róznie, zobaczymy jak z tym vms bedzie No najlepiej robić hurtem. Mnie masa Das leży już ponad miesiąc w foliówce i dalej jest plastyczna. Dobra sprawa na podbudowę. Przy Panterze VMS użyłem tylko do odciśnięcia gąsek. Teraz dałem VMS na masę DAS. Problem jest taki , że Vms trochę idzie najlepiej sobie uformować teren czymś innym i cienko smarować vms. Teraz z 60% pudełka już wykorzystałem także długo nie poleży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 7 Marca Share Napisano 7 Marca (edytowane) 20 godzin temu, Evildead napisał: Tyle wiem , ale z nimi róznie , mi zakrecane pasty ak wysychały po roku , oczywiscie mozna było przedłuzyc dolewajac wody, z kolej to badziewie jovi wysycha po miesiacu nawet jak szczelnie zawiniesz , raz otworzysz i lepeij zuzyc całosc, z tym masami to róznie, zobaczymy jak z tym vms bedzie Właśnie dzisiaj używałem. Otworzyłem ją w wrześniu i do dziś miękka. W latwksową rękawiczke szczelnie a potem druga warstwa reklamówka i trzyma.Ja wziałem 0.5kg bo nie wiadomo co dalej ale trzyma i miekka. Zależy, ile straciłeś tego. Fakt flak 8.8 bardziej leżał by z ekipą. Edytowane 7 Marca przez MayonesEXG7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 7 Marca Share Napisano 7 Marca 11 minut temu, MayonesEXG7 napisał: Właśnie dzisiaj używałem. Otworzyłem ją w wrześniu i do dziś miękka. W latwksową rękawiczke szczelnie a potem druga warstwa reklamówka i trzyma.Ja wziałem 0.5kg bo nie wiadomo co dalej ale trzyma i miekka. Zależy, ile straciłeś tego. Fakt flak 8.8 bardziej leżał by z ekipą. Słabo ja zawinąłem widocznie , pewnie że 0,5 kg lepsze, tak w sam raz na jedna pracę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 7 Marca Share Napisano 7 Marca W Jovi najlepiej mi się odciskało np. fakturę desek na ścianach małego betonowego schronu, generalnie miło wspominam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 7 Marca Share Napisano 7 Marca W podobnej cenie jest glina do modelowania Home Deco 500 gr z ACTION Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi