jacek j Napisano 29 Grudnia 2020 Share Napisano 29 Grudnia 2020 (edytowane) Mimo niegatywnych opinii nabyłem model. Wg mnie jest ok. Póki co wszystko pasuje. Plusy to wg mnie cena, i otwierane elementy. Minusy : 41 elementów, koła dramat, brak tylnych lamp In box 1 zwęziłem "podpórki karoseria - podwozie i zrobiłem imitację sprężyn oraz wyciąłem otwory na przednie lampy 2. kalkomania deski.... od nowa. Do tego drobna waloryzacja wnętrza. 3. Fotele - wycięte otwory na pasy z boku, pokryte mąką (taki patent znalazłem tu na forum) Edytowane 5 Stycznia 2021 przez jacek j Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_OldMan_ Napisano 29 Grudnia 2020 Share Napisano 29 Grudnia 2020 Minusem jest to, że dalej nie ma zdjęć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_OldMan_ Napisano 29 Grudnia 2020 Share Napisano 29 Grudnia 2020 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toled Napisano 30 Grudnia 2020 Share Napisano 30 Grudnia 2020 Minusem jest to, że to Heller Dramat się dopiero zacznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek j Napisano 4 Stycznia 2021 Autor Share Napisano 4 Stycznia 2021 (edytowane) kolejny test wstawiania https://images.q100.pl/get/jacekj123/20201221_150810.png [img]https://images.q100.pl/get/jacekj123/20210103_101615.png[/img] https://images.q100.pl/get/jacekj123/20210103_101615.png https://images.q100.pl/get/jacekj123/20210103_101611_—_kopia.png Edytowane 4 Stycznia 2021 przez jacek j Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 4 Stycznia 2021 Share Napisano 4 Stycznia 2021 Ja nie widzę zdjęć, tylko linki.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_OldMan_ Napisano 4 Stycznia 2021 Share Napisano 4 Stycznia 2021 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek j Napisano 5 Stycznia 2021 Autor Share Napisano 5 Stycznia 2021 (edytowane) Szukając materiałów znalazłem taką relację. http://www.modellismo.net/forum/statico-work-progress/114576-auto-peugeot-205-t16-e2-1-24-a.html Godna polecenia. Co jedynie moja uwaga. Z Evo 2 to tylko spoiler. Pozatym to I seria 205-ki Powolutku przyszły pedały....niestety do poprawki. Powycinałem także przedni element i tylną klapę. Porażka jeśli chodzi o brak świateł tylnych...Pozatym całkiem miło póki co. Edytowane 13 Stycznia 2021 przez jacek j Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek j Napisano 19 Stycznia 2021 Autor Share Napisano 19 Stycznia 2021 (edytowane) Karoseria schnie. Póki co dłubanie przy wnętrzu. Dodatkowo bardzo uproszczony silnik. Moim zdaniem z Evo 2 to jedynie spoiler... Nawet zastanawiam się czy nie montować przednich lotek. Gdyby nie kalkomanie to powstałaby Evo 1 A oto zdjęcia Edytowane 19 Stycznia 2021 przez jacek j Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GTiStyle Napisano 20 Stycznia 2021 Share Napisano 20 Stycznia 2021 Co to za taśma na szybach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nn31 Napisano 20 Stycznia 2021 Share Napisano 20 Stycznia 2021 Fajnie, że robisz światła od nowa, będzie dużo lepiej. Ale mąka za flock to bardzo zły pomysł, wygląda paskudnie. Dobrym i tanim rozwiązaniem jest talk techniczny do matowienia farby. W dużej ilości w stosunku do farby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek j Napisano 21 Stycznia 2021 Autor Share Napisano 21 Stycznia 2021 Taśma na szybce - zwykła papierowa 2 cm. Mąka faktycznie średnio, choć w realu wyglada lepiej /makro jest bezlitosne/. Do tej pory w kartonie dobre efekty dawała chusteczka higieniczna. Tu bardziej chciałem sprawdzić to co wyczytałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek j Napisano 26 Stycznia 2021 Autor Share Napisano 26 Stycznia 2021 (edytowane) Kalki poszły. Miał być teraz bezbarwny, ale na próbce nie wyszedł połysk tylko delikatna skórka pomarańczy więc chyba nie będe ryzykował i zostawie tak jak jest. Kto wie, może kiedyś przerobie na evo 1. Edytowane 27 Stycznia 2021 przez jacek j Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 26 Stycznia 2021 Share Napisano 26 Stycznia 2021 Żeby jeszcze było coś na tych zdjęciach widać, to byłoby fajniej! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek j Napisano 27 Stycznia 2021 Autor Share Napisano 27 Stycznia 2021 hmmm. No nie podpięły się znowu wszystkie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek j Napisano 2 Lutego 2021 Autor Share Napisano 2 Lutego 2021 Czy może mi ktoś podpowiedzieć jaką średnice rur powinna mieć klatka bezpieczeństwa? Jak w innych modelach ? Tutaj jej brakuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub476 Napisano 2 Lutego 2021 Share Napisano 2 Lutego 2021 Rób 2mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek j Napisano 7 Lutego 2021 Autor Share Napisano 7 Lutego 2021 (edytowane) Powolutku. ... wyszedł brak warsztatu i narzędzi. Szyby dorobione Wklejona siatka - pończocha, klatka zaczęta - drut 2,5 ze zdjętą izolacją dał około 1,8 mm. Lampa tył - pudełko po TicTac. Wczoraj montując lampę ubrudziłem lakier transparentną .... - klej rozpuścił kierunkowskaz i brudnym palcem dotknąłem lakieru - próbując ją usunąć zaczałem ingerować w lakier, więc zostanie. Kalkomania...miejsami na progach uszkodziłem , tak samo wg mnie źle dobrany klej .... niestety zostanie Edytowane 7 Lutego 2021 przez jacek j Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SirCzajnik Napisano 8 Lutego 2021 Share Napisano 8 Lutego 2021 U nie progi obrobiły drzwi od otwarcia - tak więc nie Ty jeden tak masz Nie mam aż tyle czasu na modele... dlatego moje nie wyglądają tak jak Twój... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek j Napisano 10 Lutego 2021 Autor Share Napisano 10 Lutego 2021 (edytowane) W pierwszej czesci, dzieki. W drugiej....Hmmm nie obraz sie ale Twoj wpis troche zabrzmial jak.... Kleje modele bo nie mam czasu na sklejanie modeli... Zdaje mi sie ze lepiej skleic 1 wolniej lepiej niz kilka jak kolwiek. Oczywiscie nie przesadzic, żeby utknąć na jednym i dażyc do jego perfekcji.. Ja juz tu widze conajmniej 2 błedy ktore zostawiam, bo wiem że poprawiając utknę. Postaram sie ich uniknąć przy Celica Edytowane 10 Lutego 2021 przez jacek j Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek j Napisano 7 Marca 2021 Autor Share Napisano 7 Marca 2021 (edytowane) Dalsza walka... ojj braki, braki umiejętności wychodzą Edytowane 7 Marca 2021 przez jacek j Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek j Napisano 31 Marca 2021 Autor Share Napisano 31 Marca 2021 Model skończony oceńcie sami. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi