moskal Napisano 3 Stycznia 2021 Share Napisano 3 Stycznia 2021 Panowie i Panie, z racji tego że chce zająć się rajdówkami (taka miłość z lat młodości) szukam sprawdzonego podkładu samochodowego i białej farby w sprayu które nie będą kisły po położeniu na model. Próbowałem już dwóch podkładów i dwóch farb i o ile podkład ładnie siada to położona na niego farba kiśnie i niezbędna jest kąpiel w DOT-4... Najlepsze jest to, że robiąc próbę na plastikowej łyżce wszystko jest ok a na samym modelu jest kicha. Macie jakieś sprawdzone podkłady i farby akrylowe w sprayu? Będę wdzięczny za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fixer Napisano 3 Stycznia 2021 Share Napisano 3 Stycznia 2021 Kiśnie to znaczy co? Do kwasu mlekowego fermentuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oliardi Napisano 3 Stycznia 2021 Share Napisano 3 Stycznia 2021 Jak masz problemy to kup spraye i podkłady tamiyi= zero problemów. Podkład akrylowy motipa działa nieźle z sprayami tamki, z sprayami motipa też się gryźć nie będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moskal Napisano 4 Stycznia 2021 Autor Share Napisano 4 Stycznia 2021 7 godzin temu, Fixer napisał: Kiśnie to znaczy co? Do kwasu mlekowego fermentuje? Cellulit sie robi. Kłade podkład i jest ok. Położe na podkład farbe i robi sie pomarańczowa skórka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moskal Napisano 4 Stycznia 2021 Autor Share Napisano 4 Stycznia 2021 8 godzin temu, oliardi napisał: Jak masz problemy to kup spraye i podkłady tamiyi= zero problemów. Podkład akrylowy motipa działa nieźle z sprayami tamki, z sprayami motipa też się gryźć nie będzie. No właśnie podkład mam Motip-a i z nim jest ok, musze zmienić lakier. Dzięki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 4 Stycznia 2021 Share Napisano 4 Stycznia 2021 4 godziny temu, moskal napisał: Położe na podkład farbe i robi sie pomarańczowa skórka... Skoro rajdówki to zapewne farba połysk? Skłaniam się ku temu, że wina jest w sposobie nakładania farby, a nie w samej farbie. A czym psikałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moskal Napisano 4 Stycznia 2021 Autor Share Napisano 4 Stycznia 2021 1 godzinę temu, Grzes napisał: Skoro rajdówki to zapewne farba połysk? Skłaniam się ku temu, że wina jest w sposobie nakładania farby, a nie w samej farbie. A czym psikałeś? Puszka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 4 Stycznia 2021 Share Napisano 4 Stycznia 2021 Na 99% te farby nie są kompatybilne. Większa powierzchnia+ ilość farby= większa ilość rozpuszczalnika i po czasie cellulit. Najlepiej gdybyś odwiedził sklep lakierniczy, dobierzesz podkład do bazy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moskal Napisano 4 Stycznia 2021 Autor Share Napisano 4 Stycznia 2021 23 minuty temu, myszaty napisał: Na 99% te farby nie są kompatybilne. Większa powierzchnia+ ilość farby= większa ilość rozpuszczalnika i po czasie cellulit. Najlepiej gdybyś odwiedził sklep lakierniczy, dobierzesz podkład do bazy. Tak, dwóch producentów ale doradzał mi sprzedawca sklepu. Dziś ogarnąłem lakier i bezbarwny Motipa, "kompatybilny" do podkładu. Jutro sprawdzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moskal Napisano 5 Stycznia 2021 Autor Share Napisano 5 Stycznia 2021 Po wyschnięciu i przetarciu podkładu papierem myjecie model detergentem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 5 Stycznia 2021 Share Napisano 5 Stycznia 2021 17 godzin temu, moskal napisał: 18 godzin temu, Grzes napisał: A czym psikałeś? Puszka. No, domyślam się, że nie pudełko... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moskal Napisano 5 Stycznia 2021 Autor Share Napisano 5 Stycznia 2021 2 godziny temu, Grzes napisał: No, domyślam się, że nie pudełko... Sorry, juz wcześniej pisałem o producencie i nie domyśliłem sie, że chodzi Ci o niego. Podkład "Motip" a lakier "Granit". Taki zestaw dał mi w sklepie lakiernik zapewniając, że będzie to hulać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi