Kolekcjoner WP Napisano 9 Grudnia 2021 Share Napisano 9 Grudnia 2021 Jak dla mnie kalki techmodu są za cienkie. Już kilkukrotnie mi się potargały przy nakładaniu, albo się zwinęły i skleiły.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tlb Napisano 10 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 10 Grudnia 2021 Nawet płyn na kalki wamodu nie dał rady... albo dały za bardzo, ale biorąc fakt, że nie wlazły w linie, chyba jednak coś z kalkami nie tak. Także pyk... i robię wersję A z kalkami hasegawy PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_OldMan_ Napisano 10 Grudnia 2021 Share Napisano 10 Grudnia 2021 5 minut temu, tlb napisał: Nawet płyn na kalki wamodu nie dał rady... albo dały za bardzo, ale biorąc fakt, że nie wlazły w linie, chyba jednak coś z kalkami nie tak. Zanim je zedrzesz spróbuj jeszcze cienkiego kleju Tamiy'i. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 10 Grudnia 2021 Share Napisano 10 Grudnia 2021 Mogłeś odkleić kalki i pociąć taśmę maskującą i pomalować od ręki pasy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tlb Napisano 10 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 10 Grudnia 2021 (edytowane) W trakcie robienia tego samolotu, doszedłem do wniosku, że szkoda moich nerwów, pieniędzy i czasu na taki szmelc. Myślałem, żeby pomalować pasy, ale spartolił bym to koncertowo. Dlatego wymieniam statecznik i będzie wersja a. Yyy...coś, co ma przypomniać wersję A, wg statecznika. Edytowane 10 Grudnia 2021 przez tlb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 10 Grudnia 2021 Share Napisano 10 Grudnia 2021 1 minutę temu, tlb napisał: W trakcie robienia tego samolotu, doszedłem do wniosku, że szkoda moich nerwów, pieniędzy i czasu na taki szmelc. Myślałem, żeby pomalować pasy, ale spartolił bym to koncertowo. Dlatego wymieniam statecznik i będzie wersja a. I dobrze, że się nie poddałeś, bo na moim warsztacie to by wylądował w szafie i bym go po roku ruszył ponownie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tlb Napisano 12 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 12 Grudnia 2021 Miałem nie robić tego modelu z uzbrojeniem, ale uznałem, że F16 bez uzbrojenia to nie samot. Półtorej godziny szorowania, żeby w miarę dobrze wyglądały zbiorniki na paliwo plus nadlewki na pociskach, które też dały się we znaki. Ale jakoś wygla. Malowane pędzlem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 12 Grudnia 2021 Share Napisano 12 Grudnia 2021 Sparrowy na F-16? Pierwsze widze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tlb Napisano 12 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 12 Grudnia 2021 No właśnie też mi coś nie pasowało, ale sugeruję się tym zdjęciem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tlb Napisano 12 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 12 Grudnia 2021 Tutaj też są Sparrow'y Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 12 Grudnia 2021 Share Napisano 12 Grudnia 2021 Na pierwszym zdjęciu masz anty radarowe AGM-84 HARM a na drugim AIM-120 Amraam (nawet masz opisane ;)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tlb Napisano 12 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 12 Grudnia 2021 (edytowane) Czyli co? Uważasz, że te sparrowy nie będą pasować? Kurcze, bez nich trochę łysy ten samolot będzie. Tu chyba są sparrow? Edytowane 12 Grudnia 2021 przez tlb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 12 Grudnia 2021 Share Napisano 12 Grudnia 2021 To na górnym zdjeciu znowu HARM, ale na dole to sparrow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 12 Grudnia 2021 Share Napisano 12 Grudnia 2021 (edytowane) The F-16 was never intended to carry the Sparrow missile because it was designed to be a short range day-time interceptor without any BVR capabilities. Although the possibility of equipping the aircraft with the missile were already tested succesfully in 1977 it took untill the introduction of the F-16C block 25 and the F-16 ADF before the Viper got a BVR capability. Edytowane 12 Grudnia 2021 przez Moses 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tlb Napisano 12 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 12 Grudnia 2021 Czyli będzie bez sparrow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 12 Grudnia 2021 Share Napisano 12 Grudnia 2021 Robisz C-25 wiec mozesz. Tylko je przemaluj na szaro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tlb Napisano 12 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 12 Grudnia 2021 AIM-9 będą szare. Sparrow miały być białe. Takie było założenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 12 Grudnia 2021 Share Napisano 12 Grudnia 2021 44 minuty temu, tlb napisał: Obydwa szare Białe SParrowy to wersja E na Phantomy i Tomcaty a tu masz najwyrazniej wersje M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tlb Napisano 13 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 13 Grudnia 2021 21 godzin temu, Moses napisał: Robisz C-25 Robię A, wg schematu kalek i instrukcji z Hasegawy. Wcześniej pisałem o tym. A tym czasem dokończyłem malowanie pocisków wg tejże instrukcji. "Wróbelków" nie będę podwieszać. Zostają AIM oraz baniaki na wachę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tlb Napisano 24 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 24 Grudnia 2021 K O N I E C zapraszam do galerii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi