jpl Posted February 5, 2021 Share Posted February 5, 2021 No to skończyłem Messerschmitta ze Special Hobby. Ciekawa przygoda, świetny model. Na pewno warto. Warsztat jest tutaj. No a teraz garść zdjęć. Model nie miał proporczyka na maszcie anteny w galerii, więc dwa dodatkowe zdjęcia proporczyka na maszcie na końcu. Zapraszam! 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jarek Posted February 6, 2021 Share Posted February 6, 2021 Niezły mesio. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tlb Posted February 6, 2021 Share Posted February 6, 2021 No i super. Zbliżenia mogły by być ciut wyraźniejsze. Jeżeli słaby aparat w telefonie to można lupę przystawić do obiektywu. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
WujekAlice Posted February 9, 2021 Share Posted February 9, 2021 Bardzo ładna robota - czyli jak zwykle u jpl-a - dokładnie, starannie, czysto, "pole operacyjne" starannie uporządkowane.... ech... Moim zdaniem jeden z Twoich lepszych modeli. Ale (tylko nie wiem, czy to będzie ale, czy początek konkretnego sporu nt. barw Luftwaffe ) - ale dla mnie jeżeli coś nie jest odpowiednikiem Humbrol 30 to nie jest to RLM71 (ekscentrycy wybierali Humbrol 149) - to co wykorzystałeś IMO jest zbyt ciemne i zbyt khaki. Niemcy to jest naród konkretny i niespecjalnie komplikujący rzeczy proste - jeśli jakiś kolor dla nich jest dunkelgrun to on jest dunkelgrun, bo gdyby miało być coś to nazwaliby to inaczej - np. dunkelfeldgrau. I jak ciemnozielony to ciemnozielony, a nie jakieś kombinacje. Przynajmniej jeszcze niedawno tak było. 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kozborn Posted February 10, 2021 Share Posted February 10, 2021 Patrzy się na to z ogromną przyjemnością. Gratuluję... Chyba za jakiś czas sam się za takiego zabiorę. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jpl Posted February 12, 2021 Author Share Posted February 12, 2021 Bardzo dziękuję wszystkim! No i fakt, postaram się robić lepsze zdjęcia, mam już pewne pomysły, co i jak. Zobaczymy, jak zadziałają. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts