M.A.V. Napisano 26 Kwietnia 2021 Share Napisano 26 Kwietnia 2021 zupełnie nie moje klimaty ale bardzo fajnie Ci to wychodzi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomekk Napisano 4 Maja 2021 Autor Share Napisano 4 Maja 2021 Kolor położony, szarości na panelach, czarny przed owiewką - przetarty. Całość lekko przeszlifowałem. Lakier Titanium z AK Extreme Metal na końcach dysz za bardzo przyjął klej z maskowania i po wyczyszczeniu kleju trzeba poprawić. Ten czarny może trochę za bardzo przytarłem, ale zależy mi na takim efekcie starości. Wstępne cieniowanie (preshading) nie chciałem aby za bardzo rzucało się w oczy. Wrzucam zdjęcia. Rzut z góry - końce dysz mają kolor do poprawki. Przetarta czerń, hmm, a może za bardzo ? Dół silników Wnęki podwozia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rhinoceros Napisano 4 Maja 2021 Share Napisano 4 Maja 2021 Powtórz malowanie nosa- najpierw szarości, a potem czarny- przy czym zmień taśmę i dokładnie maskuj. Niedokładności nie wybaczają! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomekk Napisano 4 Maja 2021 Autor Share Napisano 4 Maja 2021 Dzięki za radę. Ten nos faktycznie spokoju mi nie daje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomekk Napisano 3 Czerwca 2021 Autor Share Napisano 3 Czerwca 2021 Kolor na nosie poprawiony, dodałem cienie na kadłubie, wzorowałem się na takim m.in. zdjęciu (pierwsze z galerii). Całość w lakierze błyszczącym gotowa do dalszych prac (kalkomanie, linie podziału...). Podwozie, usterzenie na miejscu. Rodzi się pytanie jakim kolorem "zakraplać" linie ? Ciemny szary, czarny ? Czy może próbować inny kolor tam gdzie szarość, a inny gdzie jest "sreberko" ? Wloty powietrza i wnęki kół, jak i same golenie i koła są gotowe. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek Napisano 4 Czerwca 2021 Share Napisano 4 Czerwca 2021 Zawsze byłem pod wrażeniem tej skali. Piękna zegarmistrzowska robota. Będę obserwował, zwłaszcza pracę ze sreberkami. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 4 Czerwca 2021 Share Napisano 4 Czerwca 2021 Washa zrób jakimś szarym, czarny zrobi efekt kartonowego modelu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomekk Napisano 27 Czerwca 2021 Autor Share Napisano 27 Czerwca 2021 Kalkomanie położone, lakier błyszczący pomalowany, linie podziałów "zakroplone", kolor dark gray - Panel line od Tamyi. Pomalutku do przodu. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 27 Czerwca 2021 Share Napisano 27 Czerwca 2021 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek Napisano 28 Czerwca 2021 Share Napisano 28 Czerwca 2021 Zaczyna to naprawdę dobrze wyglądać. Kibicuję dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomekk Napisano 2 Sierpnia 2021 Autor Share Napisano 2 Sierpnia 2021 Pobrudziłem, polakierowałem, skończyłem. Pierwszy raz robiłem model z tak dużą ilością powierzchni do malowania, sprawa wymaga już większego doświadczenia. Co do brudzenia wzorowałem się na zdjęciach oryginału, które zawarte są w wątku. Reszta zdjęć w galerii. https://modelwork.pl/topic/43641-mig-25-172-revell-icm/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi