M.A.V. Napisano 26 Kwietnia 2021 Napisano 26 Kwietnia 2021 zupełnie nie moje klimaty ale bardzo fajnie Ci to wychodzi 1 Cytuj
tomekk Napisano 4 Maja 2021 Autor Napisano 4 Maja 2021 Kolor położony, szarości na panelach, czarny przed owiewką - przetarty. Całość lekko przeszlifowałem. Lakier Titanium z AK Extreme Metal na końcach dysz za bardzo przyjął klej z maskowania i po wyczyszczeniu kleju trzeba poprawić. Ten czarny może trochę za bardzo przytarłem, ale zależy mi na takim efekcie starości. Wstępne cieniowanie (preshading) nie chciałem aby za bardzo rzucało się w oczy. Wrzucam zdjęcia. Rzut z góry - końce dysz mają kolor do poprawki. Przetarta czerń, hmm, a może za bardzo ? Dół silników Wnęki podwozia Cytuj
rhinoceros Napisano 4 Maja 2021 Napisano 4 Maja 2021 Powtórz malowanie nosa- najpierw szarości, a potem czarny- przy czym zmień taśmę i dokładnie maskuj. Niedokładności nie wybaczają! 1 Cytuj
tomekk Napisano 4 Maja 2021 Autor Napisano 4 Maja 2021 Dzięki za radę. Ten nos faktycznie spokoju mi nie daje. Cytuj
tomekk Napisano 3 Czerwca 2021 Autor Napisano 3 Czerwca 2021 Kolor na nosie poprawiony, dodałem cienie na kadłubie, wzorowałem się na takim m.in. zdjęciu (pierwsze z galerii). Całość w lakierze błyszczącym gotowa do dalszych prac (kalkomanie, linie podziału...). Podwozie, usterzenie na miejscu. Rodzi się pytanie jakim kolorem "zakraplać" linie ? Ciemny szary, czarny ? Czy może próbować inny kolor tam gdzie szarość, a inny gdzie jest "sreberko" ? Wloty powietrza i wnęki kół, jak i same golenie i koła są gotowe. 5 Cytuj
jacek Napisano 4 Czerwca 2021 Napisano 4 Czerwca 2021 Zawsze byłem pod wrażeniem tej skali. Piękna zegarmistrzowska robota. Będę obserwował, zwłaszcza pracę ze sreberkami. 1 Cytuj
mig Napisano 4 Czerwca 2021 Napisano 4 Czerwca 2021 Washa zrób jakimś szarym, czarny zrobi efekt kartonowego modelu. 1 Cytuj
tomekk Napisano 27 Czerwca 2021 Autor Napisano 27 Czerwca 2021 Kalkomanie położone, lakier błyszczący pomalowany, linie podziałów "zakroplone", kolor dark gray - Panel line od Tamyi. Pomalutku do przodu. 4 Cytuj
jacek Napisano 28 Czerwca 2021 Napisano 28 Czerwca 2021 Zaczyna to naprawdę dobrze wyglądać. Kibicuję dalej. Cytuj
tomekk Napisano 2 Sierpnia 2021 Autor Napisano 2 Sierpnia 2021 Pobrudziłem, polakierowałem, skończyłem. Pierwszy raz robiłem model z tak dużą ilością powierzchni do malowania, sprawa wymaga już większego doświadczenia. Co do brudzenia wzorowałem się na zdjęciach oryginału, które zawarte są w wątku. Reszta zdjęć w galerii. https://modelwork.pl/topic/43641-mig-25-172-revell-icm/ Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi