Jump to content

Remove Before Flight

Majek
 Share

Recommended Posts

Nie wiem, czy w dobrym dziale pisze, ale jak cos, to moderator przesunie w odpowiedniejsze miejsce...

Ok, to ja moze wyjasnie o co mnie chodzi...

Gdzies, kiedys, jak sobie brykalem po internetowych sklepach modelarskich, natknalem sie na pewna fajna rzecz. Otoz byl to zestaw tych takich smiesznych czerwonych kokardek, co to je przywieszaja przy rakietach, przepraszam, przy pociskach rakietowych, po tym jak uzbroja samolot/smiglowiec . Wiecie o czym mowie, nie? Wstyd sie przyznac, ale nawet nie wiem, jak sie toto cholerstwo fachowo nazywa... To te, co to jest na nich jest napisane, zeby je zdjac przed lotem ("Remove before flight"). No... To wlasnie gdzies byl do kupienia zestaw takich wstazek. Byly tam 3 komplety. W skali 1:72, 1:48 i 1:32. Kurcze, szukam teraz i za pieruna nie moge ich znalesc. Jak by sie ktos z Was natknal przypadkiem na cos takiego, dajcie znac. Napewno byl to jakis polski sklep... Tyle pamietam...

Ps. Jakby ktos z Was mial tez pomysl na tytul dla tego posta, to tez mi pomozcie. Bo jakos nie mam weny...

Pozdrawiam.

Edited by Guest

Dzieki chlopaki. Znalazlem. I zestaw blaszek Edka i kalek Tally Ho! i jeszcze Verlinden robi cos takiego... Chyba zamowie jednak kalki, a nie blaszki... Jak dostane to w lapki, to sie podziele wrazeniami

Juz je zamowilem... Nie sa to jakies duze pieniadze, wiec nawet jak sie to okaze jakims szajsem, to nie bede sobie specjalnie w brode plul... A mam pewien pomysl jak je wykorzystac. Otoz sprobuje nakleic te kalki na rozbiegowke tasmy magnetofonowej (ten przezroczysty fragment na poczatku). W ten sposob moze uzuskam cos "konsystencja" zblizone do paska materialu, a nie sztywnej blachy (np. Eduard). Ponadto, bede mogl nakleic kalke z dwoch stron. A ciezko by mi bylo wydrukowac dwustronnie takie ustrojstwo. A swoja droga, mozesz mi te arkusze podeslac. Mojego maila masz na PW.

• 1 month later...
  • 3 years later...
Jeżeli ma ktoś szablon do wydruku Remove Before Flight w 1/72 to byłbym bardzo wdzięczy za info

W Corelu zrób sobie szablon to jest proste, wydrukuj lub oddaj do fotolabu, będzie wszystko czytelne. Na moim modelu wyszło to tak:

KLIK