Majek Napisano 19 Czerwca 2006 Share Napisano 19 Czerwca 2006 (edytowane) Nie wiem, czy w dobrym dziale pisze, ale jak cos, to moderator przesunie w odpowiedniejsze miejsce... Ok, to ja moze wyjasnie o co mnie chodzi... Gdzies, kiedys, jak sobie brykalem po internetowych sklepach modelarskich, natknalem sie na pewna fajna rzecz. Otoz byl to zestaw tych takich smiesznych czerwonych kokardek, co to je przywieszaja przy rakietach, przepraszam, przy pociskach rakietowych, po tym jak uzbroja samolot/smiglowiec . Wiecie o czym mowie, nie? Wstyd sie przyznac, ale nawet nie wiem, jak sie toto cholerstwo fachowo nazywa... To te, co to jest na nich jest napisane, zeby je zdjac przed lotem ("Remove before flight"). No... To wlasnie gdzies byl do kupienia zestaw takich wstazek. Byly tam 3 komplety. W skali 1:72, 1:48 i 1:32. Kurcze, szukam teraz i za pieruna nie moge ich znalesc. Jak by sie ktos z Was natknal przypadkiem na cos takiego, dajcie znac. Napewno byl to jakis polski sklep... Tyle pamietam... Ps. Jakby ktos z Was mial tez pomysl na tytul dla tego posta, to tez mi pomozcie. Bo jakos nie mam weny... Pozdrawiam. Edytowane 20 Czerwca 2006 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek Kryszak Napisano 19 Czerwca 2006 Share Napisano 19 Czerwca 2006 Eduard robi takie coś. Trawionka z blaszki z malowaniem. Super sprawa. Niedrogie a przydatne. Ja mam zestaw w skali 1/48. Tytuł posta: REMOVE BEFORE FLIGHT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 20 Czerwca 2006 Autor Share Napisano 20 Czerwca 2006 Hmm... To jest blaszka? A mnie sie wydawalo, ze to jakas folia, albocos... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roberto Napisano 20 Czerwca 2006 Share Napisano 20 Czerwca 2006 KLIK A wie ktoś więcej o tym wynalazku z Tall Ho ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 20 Czerwca 2006 Autor Share Napisano 20 Czerwca 2006 Dzieki chlopaki. Znalazlem. I zestaw blaszek Edka i kalek Tally Ho! i jeszcze Verlinden robi cos takiego... Chyba zamowie jednak kalki, a nie blaszki... Jak dostane to w lapki, to sie podziele wrazeniami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek Kryszak Napisano 20 Czerwca 2006 Share Napisano 20 Czerwca 2006 Kalki lepiej sobie podaruj. Jak juz chesz sie bawic w takie cos to moge Ci na maila podesłac arkusze do wydruku. Mam w skali 1/48 i 1/32 ale samemu tez mozna to edytować. Wydrukujesz sobie , powycinasz i masz paseczki jak ta lala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 20 Czerwca 2006 Autor Share Napisano 20 Czerwca 2006 Juz je zamowilem... Nie sa to jakies duze pieniadze, wiec nawet jak sie to okaze jakims szajsem, to nie bede sobie specjalnie w brode plul... A mam pewien pomysl jak je wykorzystac. Otoz sprobuje nakleic te kalki na rozbiegowke tasmy magnetofonowej (ten przezroczysty fragment na poczatku). W ten sposob moze uzuskam cos "konsystencja" zblizone do paska materialu, a nie sztywnej blachy (np. Eduard). Ponadto, bede mogl nakleic kalke z dwoch stron. A ciezko by mi bylo wydrukowac dwustronnie takie ustrojstwo. A swoja droga, mozesz mi te arkusze podeslac. Mojego maila masz na PW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek Kryszak Napisano 20 Czerwca 2006 Share Napisano 20 Czerwca 2006 W kwestii formalnej, chorągiewki do druku są tak zaprojektowane że nie trzeba drukować dwustronnie. Drukujemy, zaginamy i sklejamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 20 Czerwca 2006 Share Napisano 20 Czerwca 2006 Masz może przypadkiem cos takiego, ale do naszego lotnictwa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek Kryszak Napisano 20 Czerwca 2006 Share Napisano 20 Czerwca 2006 Nie do naszego nie mam. Sciągnąłem kiedys takie arkusze do druku z netu, ale nie pamietam jaka to była strona. A swoją drogą to nawet nie wiem jak takie chorągiewki u nas wyglądają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Świderski Napisano 19 Sierpnia 2006 Share Napisano 19 Sierpnia 2006 http://www.modelcentrum.pl./go/_info/?id=8313 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 19 Sierpnia 2006 Autor Share Napisano 19 Sierpnia 2006 Juz je nabylem jakis czas temu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szyms Napisano 4 Lutego 2010 Share Napisano 4 Lutego 2010 Jeżeli ma ktoś szablon do wydruku Remove Before Flight w 1/72 to byłbym bardzo wdzięczy za info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maxek Napisano 4 Lutego 2010 Share Napisano 4 Lutego 2010 Blaszki z Eduarda są według mnie mocno przeskalowane. Wiedząc o tym kupiłem sobie blaszki w skali 1/72 z zamiarem użycia ich w samolotach w skali 1/48. I niestety nadal uważam że są za duże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raptorf22 Napisano 5 Lutego 2010 Share Napisano 5 Lutego 2010 Jeżeli ma ktoś szablon do wydruku Remove Before Flight w 1/72 to byłbym bardzo wdzięczy za info W Corelu zrób sobie szablon to jest proste, wydrukuj lub oddaj do fotolabu, będzie wszystko czytelne. Na moim modelu wyszło to tak: KLIK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szyms Napisano 5 Lutego 2010 Share Napisano 5 Lutego 2010 A mógłbyś mi podesłać taki szablon. A jeśli nie to chociaż podać wymiary w pix lub mm, chociaż grafik ze mnie średni... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JW Napisano 5 Lutego 2010 Share Napisano 5 Lutego 2010 http://www.jadarhobby.pl/tally-s72009-remove-before-flight-p-11056.html Są w 1:72 i 32 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szyms Napisano 13 Lutego 2010 Share Napisano 13 Lutego 2010 Już sobie poradziłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi