Michal_G Napisano 26 Lutego 2021 Share Napisano 26 Lutego 2021 W sprawie reflektorów - czy masz porównanie Water Effects firmy Vallejo z Distalem Rapid i Crystal Clear od Humbrola? Chodzi mi o gęstość, szukam czegoś bardziej rzadkiego od Distalu i Crystal Clear`a. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GreGG24 Napisano 1 Marca 2021 Autor Share Napisano 1 Marca 2021 W dniu 26.02.2021 o 11:55, Endrju napisał: Dzięki za informację o reflektorach. Nie wiedziałem o takim żelu, może dlatego że nie robię dioram. Czy to malowanie robiłeś zwykłą farbą czy też markerem Mołotow? Co do oznaczenia Totenkopf to mam nadzieję, że nie odebrałeś mojego stwierdzenia jako jakiejś formy krytyki. Nie miałem takiego zamiaru chociaż po zastanowieniu doszedłem, że mogłeś tak odebrać. Gdyby jednak to przepraszam . Pozdrawiam Andrzej Spokojnie, chodzi mi tylko o to, że nie wymyśliłem sobie tego malowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GreGG24 Napisano 1 Marca 2021 Autor Share Napisano 1 Marca 2021 W dniu 26.02.2021 o 11:55, Endrju napisał: Dzięki za informację o reflektorach. Nie wiedziałem o takim żelu, może dlatego że nie robię dioram. Czy to malowanie robiłeś zwykłą farbą czy też markerem Mołotow? Co do oznaczenia Totenkopf to mam nadzieję, że nie odebrałeś mojego stwierdzenia jako jakiejś formy krytyki. Nie miałem takiego zamiaru chociaż po zastanowieniu doszedłem, że mogłeś tak odebrać. Gdyby jednak to przepraszam . Pozdrawiam Andrzej W dniu 26.02.2021 o 14:15, OLO napisał: Totekopf to po niemiecku po chorwacku to lubanja, nie mieszajmy nazwami w głowach tym co nie w temacie a szkraby bardzo fajne pozdrawiam OLO. Dzięki za info - masz więcej informacji na temat tego typu oznaczania pojazdów przez Chorwatów? Oprócz TK-3 jeszcze jeden PzKpfw. I ma tego typu oznaczenia. Pozostałe już nie, jest tylko szachownica. A tymczasem nie próżnowałem przez weekend. Pomalowałem niebieski pas, detale, gąsienice i zacząłem robić efekty postarzania na rumuńskim (eks-polskim) Renault R-35. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GreGG24 Napisano 1 Marca 2021 Autor Share Napisano 1 Marca 2021 W dniu 26.02.2021 o 19:17, Michal_G napisał: W sprawie reflektorów - czy masz porównanie Water Effects firmy Vallejo z Distalem Rapid i Crystal Clear od Humbrola? Chodzi mi o gęstość, szukam czegoś bardziej rzadkiego od Distalu i Crystal Clear`a. Ten Water Effects to żel. Wygląda na jakąś pochodną wikolu, choć nie ma takiego zapachu. Mi też by się przydało coś bardziej rzadkiego, aplikacja tych gęstych specyfików nie jest najłatwiejsza, no i mimo wszystko pozostawia nierówną powierzchnię. Czytałem kiedyś o bezbarwnej szpachlówce epoksydowej Tamiyi, ale nikt mi nie był w stanie udzielić więcej informacji na ten temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GreGG24 Napisano 1 Marca 2021 Autor Share Napisano 1 Marca 2021 (edytowane) T-34/76 wzór 1942, ESCI, 1:72 - [M]Galerie - Modelarstwo plastikowe - Modelwork Tankietka TK-3, FtF, 1:72 - [M]Galerie - Modelarstwo plastikowe - Modelwork Edytowane 1 Marca 2021 przez GreGG24 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 1 Marca 2021 Share Napisano 1 Marca 2021 Widać jak na dłoni że to świetny model . Pozdrawiam Andrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi