michal78 Napisano 3 Marca 2021 Share Napisano 3 Marca 2021 Wskazówki mile widziane, nie obrażam się za krytykę. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tlb Napisano 3 Marca 2021 Share Napisano 3 Marca 2021 Wyrocznią nie jestem, ale chyba wash za mocny. A poza tym mi się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GreGG24 Napisano 9 Marca 2021 Share Napisano 9 Marca 2021 Bardzo się cieszę, że konsekwentnie kontynuujesz moją ulubioną tematykę Jak na jasno-szary kamuflaż i tę skalę, wash zdecydowanie za ciemny. Spód jest wręcz brudny. Popracuj jeszcze nad obróbką sklejonych elementów - połówek kadłuba i zbiorników. Widać zbyt dużą gradację pilnika / papieru ściernego. Kup więcej gradacji i szlifuj od grubszego do delikatnego. Nie bój się szpachlować. Tak z ciekawości, gdzie kupiłeś zestaw kalkomanii z Isradecal? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 9 Marca 2021 Share Napisano 9 Marca 2021 I następnym razem rób zdjęcia na białym albo czarnym tle. Ten czerwony jest masakryczny! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal78 Napisano 9 Marca 2021 Autor Share Napisano 9 Marca 2021 3 godziny temu, GreGG24 napisał: Bardzo się cieszę, że konsekwentnie kontynuujesz moją ulubioną tematykę Jak na jasno-szary kamuflaż i tę skalę, wash zdecydowanie za ciemny. Spód jest wręcz brudny. Popracuj jeszcze nad obróbką sklejonych elementów - połówek kadłuba i zbiorników. Widać zbyt dużą gradację pilnika / papieru ściernego. Kup więcej gradacji i szlifuj od grubszego do delikatnego. Nie bój się szpachlować. Tak z ciekawości, gdzie kupiłeś zestaw kalkomanii z Isradecal? Ebay, z USA przyleciało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal_G Napisano 10 Marca 2021 Share Napisano 10 Marca 2021 Jak izraelski Hercules to aż prosi się o postawienie go na płycie lotniska w Entebbe (czy to może to malowanie?) z limuzyną Amina obok. Koledzy Lotnicy twierdzą że nadmiernie brudny - ja się tam nie znam, pancerniak jestem, ale zetknąłem się z opinią że w Izraelu z czyszczeniem sprzętu nie przesadzają - ma latać / jeździć, a że brudny to mało ważne. Klimat sprzyjający kurzeniu się sprzętu też mają. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal78 Napisano 10 Marca 2021 Autor Share Napisano 10 Marca 2021 2 godziny temu, Michal_G napisał: Jak izraelski Hercules to aż prosi się o postawienie go na płycie lotniska w Entebbe (czy to może to malowanie?) z limuzyną Amina obok. Koledzy Lotnicy twierdzą że nadmiernie brudny - ja się tam nie znam, pancerniak jestem, ale zetknąłem się z opinią że w Izraelu z czyszczeniem sprzętu nie przesadzają - ma latać / jeździć, a że brudny to mało ważne. Klimat sprzyjający kurzeniu się sprzętu też mają. Dzięki za opinie. Generalnie jest to późniejsze malowanie (1990r) dosyć rzadkie bo większość Herculesów izraelskich miała kamuflaż z odcieniami beżu/brązu, nie wiem jak wyglądały te z Operacji Piorun (Entebbe) ale pewnie też byłby w kamuflażu bo to lata 70-te. Niemniej pomysł z dioramką z Entebbe fajny i może zrobię drugiego Herculesa IDF z tamtego okresu bo kalki jeszcze mam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal78 Napisano 10 Marca 2021 Autor Share Napisano 10 Marca 2021 Jeszcze odnośnie washa , nie wiem czy każdy to zauważył ale tych kilka najmocniejszych linii na górze poszycia skrzydeł i kadłuba to kalka (tam hercules ma takie linie które bodaj wskazują miejsca po których wolno chodzić), oczywiście wszędzie na około to już wash. To tak na swoją obronę dodaję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GreGG24 Napisano 10 Marca 2021 Share Napisano 10 Marca 2021 6 godzin temu, michal78 napisał: Dzięki za opinie. Generalnie jest to późniejsze malowanie (1990r) dosyć rzadkie bo większość Herculesów izraelskich miała kamuflaż z odcieniami beżu/brązu, nie wiem jak wyglądały te z Operacji Piorun (Entebbe) ale pewnie też byłby w kamuflażu bo to lata 70-te. Niemniej pomysł z dioramką z Entebbe fajny i może zrobię drugiego Herculesa IDF z tamtego okresu bo kalki jeszcze mam Większość nadal lata w kamuflażu zielono-piaskowo-brązowym. Mam zestaw kalkomanii do Herkulesów z Entebbe, ale w skali 1:72. Modelu na razie nie mam, więc czekają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi