Skocz do zawartości

Douglas C-133B-1DL Cargomaster, Roden, 1/144

abtb

Rekomendowane odpowiedzi

Niedziela wieczór więc najwyższa  pora odpalić galerię :D

Na początek słowo końcowe: model całkiem, całkiem choć raczej nie dla  młodych adeptów modelarstwa.  Trzeba się odrobinkę narobić, żeby zrobić. Konstrukcja ciekawa i ładnie się prezentująca wg mnie. Nawet powiem, że mnie trochę wkręciło w transportowce w tej skali wiec pewnie jakaś tam kontynuacja będzie w tym temacie. A jak wyszło? To już proszę ocenić samemu. 

Zdjęcia nie są mojego autorstwa więc jakby co to nie marudzić bo nic w temacie nie poradzę. Choć muszę przyznać, że majster spisał się nieźle :szampan1:

Douglas C-133B-1DL  Cargomaster, nr seryjny 59-0536, 1501 Wojskowe Skrzydło Powietrzne (:hmmm:)  Sił Powietrznych Stanów Zjednoczonych, 1965r.

fh9BUHg.jpg

O9qiBZk.jpg

EVTBGSz.jpg

Kykba3Z.jpg

DeeWkfj.jpg

8APQTPN.jpg

RrAbR6t.jpg

aWnHOUX.jpg

XHtEsGS.jpg

vZ1egGX.jpg

bRtt39e.jpg

nPxLSDQ.jpg

zKXcItj.jpg

I wyjątkowo, kilka fotek na czarnym tle:

QpeDndJ.jpg

xBe2obY.jpg

uEqm1XT.jpg

4KpyLeT.jpg

cQ0sTho.jpg

RNi8TNn.jpg

HYuKttT.jpg

LHK7Lse.jpg

I tyle w temacie. Można robić pif -pafy :pif:

:kawa:

Edytowane przez abtb
  • Like 8

Czarne tło bardzo fajnie się komponuje z kolorystyką samolotu. Mnie to zaraz staje przed oczami scenka jak z luku wylatuje platforma z transporterem. Dla mnie super praca i chyba ta skala dla tego rodzajów samolotów jest dobrym wyborem.

• Thanks 1

No w końcu porządne fotki! Tego majstra do kolejnych sesji też zatrudnij. daj mu tylko wcześniej znać bo wiesz jak to z majstrami bywa:wink:

Co do samego modelu to.... Jest kozak według mnie, widać włożoną w niego pracę no i sam model ma to coś w sobie. Wiedziałem co robię kupując go wcześniej od Ciebie :glupek:

Godzinę temu, abtb napisał:

Nawet powiem, że mnie trochę wkręciło w transportowce w tej skali wiec pewnie jakaś tam kontynuacja będzie w tym temacie.

Propozycje mam trzy w tym temacie i myślę, że nie głupie:

1- C-123 Provider

2- C124C Globemaster

3- C-141B Starlifter

Godzinę temu, abtb napisał:

:kawa:

Kawa o 21... :nienie:

• Thanks 1

26 minut temu, rudy0007 napisał:

Tego majstra do kolejnych sesji też zatrudnij.

Z majstrem to nie ma żadnego problemu, chętnie będzie fotki cykał. Problem jest w odległości - 72 km w jedną stronę :benc:. Więc chyba bym musiał nazbierać  "urobku"  z połowy roku (albo i całego)  i wtedy dopiero ruszać na fotocykanie żeby nie pójść z torbami.

30 minut temu, rudy0007 napisał:

1- C-123 Provider

2- C124C Globemaster

3- C-141B Starlifter

Provider jest z Amodelu więc raczej lekko nie będzie

Globemaster wg słów zlepiaczy też raczej ciężki do zrobienia (pomijam już fakt, że pokrak straszny)

Starlifter jak najbardziej tak, choć czuję, że i z nim może być trochę roboty

Jest jeszcze C-119 i pomimo, że mam go w 72 to chyba se zlepię w 144 :glupek:

33 minuty temu, rudy0007 napisał:

Kawa o 21... 

Młody jesteś, masz młodą żonę i wiem że nie musisz pić kawy wieczorem na podniesienie ciśnienia wink3  Ale inni już to przerobili/ przerabiali  i jak to mówią - "To se ne vrati" :haha:

Godzinę temu, tomekk napisał:

Dla mnie super praca

Godzinę temu, Adamo722 napisał:

SUPER 

38 minut temu, kozborn napisał:

Kawał świetnej roboty

36 minut temu, rudy0007 napisał:

Jest kozak

Dziękuję za opinie :piwo:

1 minutę temu, rudy0007 napisał:

No i co z tego 

A to z tego, że trzeba dużego mebla potem, żeby to postawić :wpier:. Wystarczy mi że mam na składzie Transalla i Spartana w 72 :D