abtb Napisano 7 Marca 2021 Share Napisano 7 Marca 2021 (edytowane) Niedziela wieczór więc najwyższa pora odpalić galerię Na początek słowo końcowe: model całkiem, całkiem choć raczej nie dla młodych adeptów modelarstwa. Trzeba się odrobinkę narobić, żeby zrobić. Konstrukcja ciekawa i ładnie się prezentująca wg mnie. Nawet powiem, że mnie trochę wkręciło w transportowce w tej skali wiec pewnie jakaś tam kontynuacja będzie w tym temacie. A jak wyszło? To już proszę ocenić samemu. Zdjęcia nie są mojego autorstwa więc jakby co to nie marudzić bo nic w temacie nie poradzę. Choć muszę przyznać, że majster spisał się nieźle Douglas C-133B-1DL Cargomaster, nr seryjny 59-0536, 1501 Wojskowe Skrzydło Powietrzne () Sił Powietrznych Stanów Zjednoczonych, 1965r. I wyjątkowo, kilka fotek na czarnym tle: I tyle w temacie. Można robić pif -pafy Edytowane 5 Stycznia przez abtb 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomekk Napisano 7 Marca 2021 Share Napisano 7 Marca 2021 Czarne tło bardzo fajnie się komponuje z kolorystyką samolotu. Mnie to zaraz staje przed oczami scenka jak z luku wylatuje platforma z transporterem. Dla mnie super praca i chyba ta skala dla tego rodzajów samolotów jest dobrym wyborem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 7 Marca 2021 Share Napisano 7 Marca 2021 To ja też bede szczelal SUPER Jestem na 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozborn Napisano 7 Marca 2021 Share Napisano 7 Marca 2021 Kawał świetnej roboty. Gratuluję! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudy0007 Napisano 7 Marca 2021 Share Napisano 7 Marca 2021 No w końcu porządne fotki! Tego majstra do kolejnych sesji też zatrudnij. daj mu tylko wcześniej znać bo wiesz jak to z majstrami bywa Co do samego modelu to.... Jest kozak według mnie, widać włożoną w niego pracę no i sam model ma to coś w sobie. Wiedziałem co robię kupując go wcześniej od Ciebie Godzinę temu, abtb napisał: Nawet powiem, że mnie trochę wkręciło w transportowce w tej skali wiec pewnie jakaś tam kontynuacja będzie w tym temacie. Propozycje mam trzy w tym temacie i myślę, że nie głupie: 1- C-123 Provider 2- C124C Globemaster 3- C-141B Starlifter Godzinę temu, abtb napisał: Kawa o 21... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 7 Marca 2021 Autor Share Napisano 7 Marca 2021 26 minut temu, rudy0007 napisał: Tego majstra do kolejnych sesji też zatrudnij. Z majstrem to nie ma żadnego problemu, chętnie będzie fotki cykał. Problem jest w odległości - 72 km w jedną stronę . Więc chyba bym musiał nazbierać "urobku" z połowy roku (albo i całego) i wtedy dopiero ruszać na fotocykanie żeby nie pójść z torbami. 30 minut temu, rudy0007 napisał: 1- C-123 Provider 2- C124C Globemaster 3- C-141B Starlifter Provider jest z Amodelu więc raczej lekko nie będzie Globemaster wg słów zlepiaczy też raczej ciężki do zrobienia (pomijam już fakt, że pokrak straszny) Starlifter jak najbardziej tak, choć czuję, że i z nim może być trochę roboty Jest jeszcze C-119 i pomimo, że mam go w 72 to chyba se zlepię w 144 33 minuty temu, rudy0007 napisał: Kawa o 21... Młody jesteś, masz młodą żonę i wiem że nie musisz pić kawy wieczorem na podniesienie ciśnienia Ale inni już to przerobili/ przerabiali i jak to mówią - "To se ne vrati" Godzinę temu, tomekk napisał: Dla mnie super praca Godzinę temu, Adamo722 napisał: SUPER 38 minut temu, kozborn napisał: Kawał świetnej roboty 36 minut temu, rudy0007 napisał: Jest kozak Dziękuję za opinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudy0007 Napisano 7 Marca 2021 Share Napisano 7 Marca 2021 3 minuty temu, abtb napisał: Provider jest z Amodelu więc raczej lekko nie będzie Są aż cztery modele z Roden'a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 7 Marca 2021 Autor Share Napisano 7 Marca 2021 1 minutę temu, rudy0007 napisał: Są aż cztery modele z Roden'a Ale chyba w 72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudy0007 Napisano 7 Marca 2021 Share Napisano 7 Marca 2021 No i co z tego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 7 Marca 2021 Autor Share Napisano 7 Marca 2021 1 minutę temu, rudy0007 napisał: No i co z tego A to z tego, że trzeba dużego mebla potem, żeby to postawić . Wystarczy mi że mam na składzie Transalla i Spartana w 72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lesio-69 Napisano 7 Marca 2021 Share Napisano 7 Marca 2021 I co by tu napisać? Koledzy już wszystko napisali. Jest moc 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi