stakov Napisano 7 Marca 2021 Share Napisano 7 Marca 2021 Po długiej przerwie w klejeniu jako pierwszy model postanowiłem wykonać Sdkfz 251. Model z niezbyt wysokiej półki więc parę gratów postanowiłem dorzucić do wnętrza aby wypełnieć pustą przestrzeń. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klapouch Napisano 8 Marca 2021 Share Napisano 8 Marca 2021 W środku bambetle mi się podobają. Natomiast pojazd jako taki wygląda jakby niedawno przeszła nad nim burza piaskowa - nie wiem czy tak upiaszczone karabiny wystrzelą bez gruntownego czyszczenia . Niby wszystko jest : obicia, piach, przetarcia, ale całość sprawa wrażenie monotonii. No i trochę wpada w czerwony na moim monitorze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 8 Marca 2021 Share Napisano 8 Marca 2021 Jak po długiej przerwie w sklejaniu model jest OK. W starego Sdkfz Tamiy kolega stakov tchnął trochę życia. Nie ma lepszej rozrywki niż zabawa niemieckim granatem trzonkowym..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek Napisano 8 Marca 2021 Share Napisano 8 Marca 2021 Może jechał ostatni w kolumnie i cały kórz został na nim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stakov Napisano 9 Marca 2021 Autor Share Napisano 9 Marca 2021 Odnośnie piasku na pojeździe sugerowałem się takimi fotkami jak poniżej, co do upiaszczenia broni to słuszna uwaga nikt z pewnością nie dopuściłby do takiego stanu ( broń przemalowałem ponownie gun metalem). Dzięki za trafne spostrzeżenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 9 Marca 2021 Share Napisano 9 Marca 2021 Model fajny ale te bambetle w środku porozrzucane to kłócą mi się z niemieckim poczuciem porządku. Szczerze mówiąc to mój czysto indywidualny odbiór bo aż tak dobrze się nie znam. Pozdrawiam Andrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rack Napisano 12 Marca 2021 Share Napisano 12 Marca 2021 W sumie też zwróciłem uwagę na to, że te bambetle uniemożliwiają sprawną obsługę głównego km-u. Podejrzewam, że na froncie takich sytuacji unikano. Ogólnie model mi się podoba, powrót do modelarstwa bardzo udany . Proponuję dla kolejnego modelu założyć warsztat, zawsze ktoś doradzi i pomoże . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi