stakov Napisano 7 Marca 2021 Napisano 7 Marca 2021 Po długiej przerwie w klejeniu jako pierwszy model postanowiłem wykonać Sdkfz 251. Model z niezbyt wysokiej półki więc parę gratów postanowiłem dorzucić do wnętrza aby wypełnieć pustą przestrzeń. 2 Cytuj
Klapouch Napisano 8 Marca 2021 Napisano 8 Marca 2021 W środku bambetle mi się podobają. Natomiast pojazd jako taki wygląda jakby niedawno przeszła nad nim burza piaskowa - nie wiem czy tak upiaszczone karabiny wystrzelą bez gruntownego czyszczenia . Niby wszystko jest : obicia, piach, przetarcia, ale całość sprawa wrażenie monotonii. No i trochę wpada w czerwony na moim monitorze. Cytuj
robertmodelarz Napisano 8 Marca 2021 Napisano 8 Marca 2021 Jak po długiej przerwie w sklejaniu model jest OK. W starego Sdkfz Tamiy kolega stakov tchnął trochę życia. Nie ma lepszej rozrywki niż zabawa niemieckim granatem trzonkowym..... Cytuj
jarek Napisano 8 Marca 2021 Napisano 8 Marca 2021 Może jechał ostatni w kolumnie i cały kórz został na nim. Cytuj
stakov Napisano 9 Marca 2021 Autor Napisano 9 Marca 2021 Odnośnie piasku na pojeździe sugerowałem się takimi fotkami jak poniżej, co do upiaszczenia broni to słuszna uwaga nikt z pewnością nie dopuściłby do takiego stanu ( broń przemalowałem ponownie gun metalem). Dzięki za trafne spostrzeżenie Cytuj
Endrju Napisano 9 Marca 2021 Napisano 9 Marca 2021 Model fajny ale te bambetle w środku porozrzucane to kłócą mi się z niemieckim poczuciem porządku. Szczerze mówiąc to mój czysto indywidualny odbiór bo aż tak dobrze się nie znam. Pozdrawiam Andrzej Cytuj
Rack Napisano 12 Marca 2021 Napisano 12 Marca 2021 W sumie też zwróciłem uwagę na to, że te bambetle uniemożliwiają sprawną obsługę głównego km-u. Podejrzewam, że na froncie takich sytuacji unikano. Ogólnie model mi się podoba, powrót do modelarstwa bardzo udany . Proponuję dla kolejnego modelu założyć warsztat, zawsze ktoś doradzi i pomoże . Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi