Ripper1 Napisano 9 Marca 2021 Share Napisano 9 Marca 2021 Model wykonany ze starego 30-to letniego zestawu firmy Hasegawa. Jak na tamte lata to był hit teraz trąci myszką. Dorobiłem nitowanie poszycia, dodałem trochę przewodów we wnękach podwozia i kabinie no i oczywiście kalki z oznaczeniami samolotu kapitana Bolesława Gładycha. Niestety samolot ma jeden feler mianowicie ma zamontowane śmigło Hamilton zamiast Curtis Electric. Niestety tylko takie śmigło było w zestawie który składałem a pomimo pisania na wszystkich znanych mi forach i Facebook nie udało mi się zdobyć właściwego śmigła. W sprzedaży dostępne są tylko w skali 1:72 i 1:32 a kupowanie innego modelu tylko po to aby wykorzystać z niego śmigło było dla mnie nonsensem. Tak więc świadom błędu prezentuję swoją pracę: 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 9 Marca 2021 Share Napisano 9 Marca 2021 (edytowane) Mnie zaskoczyłeś bo spodziewalem się dwu barwnego maskowania zielonym a tej fotki nie widzialem. Przyjemny modelik jestem na tak tylko karabiny troszkę uciekają w dół Edytowane 9 Marca 2021 przez Adamo722 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawek_26869 Napisano 9 Marca 2021 Share Napisano 9 Marca 2021 Bardzo ładny "Dzbaneczek" Też gdzieś tam za mną "dzbaneczek"; może kiedyś się spotkamy, z tym że opcja malowanie się jeszcze nie wykrystalizowała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 10 Marca 2021 Share Napisano 10 Marca 2021 3 godziny temu, Adamo722 napisał: spodziewalem się dwu barwnego maskowania zielonym A skąd tak niestandardowa hipoteza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 10 Marca 2021 Share Napisano 10 Marca 2021 6 godzin temu, greatgonzo napisał: A skąd tak niestandardowa hipoteza? Sorki moj błąd mam na skladziku samolot Gabreskiego i stąd ta pomyłka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 10 Marca 2021 Share Napisano 10 Marca 2021 Ale że jak, dwa odcienie zielonego na HV-A? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 10 Marca 2021 Share Napisano 10 Marca 2021 2 godziny temu, greatgonzo napisał: Ale że jak, dwa odcienie zielonego na HV-A? Zle się wyraziłem dwubarwny kamuflaż a nie jednolity zielony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 10 Marca 2021 Share Napisano 10 Marca 2021 A, jasne. To OK, dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 10 Marca 2021 Share Napisano 10 Marca 2021 (edytowane) Cytat pomimo pisania na wszystkich znanych mi forach i Facebook nie udało mi się zdobyć właściwego śmigła. Aż zerknąłem na jakiś inbox i np. Tamiya dorzuca do zestawu 4 śmigła. Nikomu nie zostało takie dla Ciebie? Może tu się ktoś ujawni. Zdarłeś pingwina i wymieniłeś gwiazdy? Edytowane 10 Marca 2021 przez greatgonzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ripper1 Napisano 11 Marca 2021 Autor Share Napisano 11 Marca 2021 Godzinę temu, greatgonzo napisał: Aż zerknąłem na jakiś inbox i np. Tamiya dorzuca do zestawu 4 śmigła. Nikomu nie zostało takie dla Ciebie? Może tu się ktoś ujawni. Zdarłeś pingwina i wymieniłeś gwiazdy? Tak przemalowałem i dałem nowe kalki. Jeżeli chodzi o śmigło to niestety nie znalazł się nikt komu by zbywało chociaż pisałem prośby wszędzie z Facebook-em włącznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 11 Marca 2021 Share Napisano 11 Marca 2021 `To brawo! Poprawki na skończonym modelu wymagają hartu ducha. W sumie tu trochę zabrakło cierpliwości, tam ciekawości... . W rezultacie niebieski Mustang prezentuje się wyraźnie lepiej, co jest jawną szykaną! Apeluję o więcej empatii dla wielbicieli P-47! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ripper1 Napisano 11 Marca 2021 Autor Share Napisano 11 Marca 2021 10 godzin temu, greatgonzo napisał: `To brawo! Poprawki na skończonym modelu wymagają hartu ducha. W sumie tu trochę zabrakło cierpliwości, tam ciekawości... . W rezultacie niebieski Mustang prezentuje się wyraźnie lepiej, co jest jawną szykaną! Apeluję o więcej empatii dla wielbicieli P-47! PRZEPRASZAM, poprawię się i wykonam jeszcze jednego Thunderbolta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 11 Marca 2021 Share Napisano 11 Marca 2021 I takich harcerzy popieramy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 12 Marca 2021 Share Napisano 12 Marca 2021 10 godzin temu, Ripper1 napisał: PRZEPRASZAM, poprawię się i wykonam jeszcze jednego Thunderbolta Brzydkim samolotom mówmy nie. Proszę następnego mustanga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 12 Marca 2021 Share Napisano 12 Marca 2021 3 godziny temu, marek d napisał: Brzydkim samolotom mówmy nie. Proszę następnego mustanga. Daj spokój, to taki samolot, że nawet jego wielbiciele nie są w stanie przemóc się i napisać jego nazwę z szacunkiem, wielką literą. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi