Ripper1 Napisano 9 Marca 2021 Napisano 9 Marca 2021 Model wykonany ze starego 30-to letniego zestawu firmy Hasegawa. Jak na tamte lata to był hit teraz trąci myszką. Dorobiłem nitowanie poszycia, dodałem trochę przewodów we wnękach podwozia i kabinie no i oczywiście kalki z oznaczeniami samolotu kapitana Bolesława Gładycha. Niestety samolot ma jeden feler mianowicie ma zamontowane śmigło Hamilton zamiast Curtis Electric. Niestety tylko takie śmigło było w zestawie który składałem a pomimo pisania na wszystkich znanych mi forach i Facebook nie udało mi się zdobyć właściwego śmigła. W sprzedaży dostępne są tylko w skali 1:72 i 1:32 a kupowanie innego modelu tylko po to aby wykorzystać z niego śmigło było dla mnie nonsensem. Tak więc świadom błędu prezentuję swoją pracę: 6 Cytuj
Adamo722 Napisano 9 Marca 2021 Napisano 9 Marca 2021 (edytowane) Mnie zaskoczyłeś bo spodziewalem się dwu barwnego maskowania zielonym a tej fotki nie widzialem. Przyjemny modelik jestem na tak tylko karabiny troszkę uciekają w dół Edytowane 9 Marca 2021 przez Adamo722 Cytuj
Slawek_26869 Napisano 9 Marca 2021 Napisano 9 Marca 2021 Bardzo ładny "Dzbaneczek" Też gdzieś tam za mną "dzbaneczek"; może kiedyś się spotkamy, z tym że opcja malowanie się jeszcze nie wykrystalizowała Cytuj
greatgonzo Napisano 10 Marca 2021 Napisano 10 Marca 2021 3 godziny temu, Adamo722 napisał: spodziewalem się dwu barwnego maskowania zielonym A skąd tak niestandardowa hipoteza? Cytuj
Adamo722 Napisano 10 Marca 2021 Napisano 10 Marca 2021 6 godzin temu, greatgonzo napisał: A skąd tak niestandardowa hipoteza? Sorki moj błąd mam na skladziku samolot Gabreskiego i stąd ta pomyłka Cytuj
greatgonzo Napisano 10 Marca 2021 Napisano 10 Marca 2021 Ale że jak, dwa odcienie zielonego na HV-A? Cytuj
Adamo722 Napisano 10 Marca 2021 Napisano 10 Marca 2021 2 godziny temu, greatgonzo napisał: Ale że jak, dwa odcienie zielonego na HV-A? Zle się wyraziłem dwubarwny kamuflaż a nie jednolity zielony. Cytuj
greatgonzo Napisano 10 Marca 2021 Napisano 10 Marca 2021 (edytowane) Cytat pomimo pisania na wszystkich znanych mi forach i Facebook nie udało mi się zdobyć właściwego śmigła. Aż zerknąłem na jakiś inbox i np. Tamiya dorzuca do zestawu 4 śmigła. Nikomu nie zostało takie dla Ciebie? Może tu się ktoś ujawni. Zdarłeś pingwina i wymieniłeś gwiazdy? Edytowane 10 Marca 2021 przez greatgonzo Cytuj
Ripper1 Napisano 11 Marca 2021 Autor Napisano 11 Marca 2021 Godzinę temu, greatgonzo napisał: Aż zerknąłem na jakiś inbox i np. Tamiya dorzuca do zestawu 4 śmigła. Nikomu nie zostało takie dla Ciebie? Może tu się ktoś ujawni. Zdarłeś pingwina i wymieniłeś gwiazdy? Tak przemalowałem i dałem nowe kalki. Jeżeli chodzi o śmigło to niestety nie znalazł się nikt komu by zbywało chociaż pisałem prośby wszędzie z Facebook-em włącznie Cytuj
greatgonzo Napisano 11 Marca 2021 Napisano 11 Marca 2021 `To brawo! Poprawki na skończonym modelu wymagają hartu ducha. W sumie tu trochę zabrakło cierpliwości, tam ciekawości... . W rezultacie niebieski Mustang prezentuje się wyraźnie lepiej, co jest jawną szykaną! Apeluję o więcej empatii dla wielbicieli P-47! Cytuj
Ripper1 Napisano 11 Marca 2021 Autor Napisano 11 Marca 2021 10 godzin temu, greatgonzo napisał: `To brawo! Poprawki na skończonym modelu wymagają hartu ducha. W sumie tu trochę zabrakło cierpliwości, tam ciekawości... . W rezultacie niebieski Mustang prezentuje się wyraźnie lepiej, co jest jawną szykaną! Apeluję o więcej empatii dla wielbicieli P-47! PRZEPRASZAM, poprawię się i wykonam jeszcze jednego Thunderbolta Cytuj
marek d Napisano 12 Marca 2021 Napisano 12 Marca 2021 10 godzin temu, Ripper1 napisał: PRZEPRASZAM, poprawię się i wykonam jeszcze jednego Thunderbolta Brzydkim samolotom mówmy nie. Proszę następnego mustanga. Cytuj
greatgonzo Napisano 12 Marca 2021 Napisano 12 Marca 2021 3 godziny temu, marek d napisał: Brzydkim samolotom mówmy nie. Proszę następnego mustanga. Daj spokój, to taki samolot, że nawet jego wielbiciele nie są w stanie przemóc się i napisać jego nazwę z szacunkiem, wielką literą. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi