Skocz do zawartości

P-47D Thunderbolt "Mike Killer" Gładych

Ripper1

Rekomendowane odpowiedzi

Model wykonany ze starego 30-to letniego zestawu firmy Hasegawa. Jak na tamte lata to był hit teraz trąci myszką. Dorobiłem nitowanie poszycia, dodałem trochę przewodów we wnękach podwozia i kabinie no i oczywiście kalki z oznaczeniami samolotu kapitana Bolesława Gładycha.  Niestety samolot ma jeden feler mianowicie ma zamontowane śmigło Hamilton zamiast Curtis Electric. Niestety tylko takie śmigło było w zestawie który składałem a pomimo pisania na wszystkich znanych mi forach i Facebook nie udało mi się zdobyć właściwego śmigła. W sprzedaży dostępne są tylko w skali 1:72 i 1:32 a kupowanie innego modelu tylko po to aby wykorzystać z niego śmigło było dla mnie nonsensem. Tak więc świadom błędu prezentuję swoją pracę:

bzak_180224_5a9197e9cd6b0.jpeg

PSX_20210309_151412.jpg

PSX_20210309_151544.jpg

PSX_20210309_151708.jpg

PSX_20210309_151823.jpg

PSX_20210309_152027.jpg

PSX_20210309_152135.jpg

PSX_20210309_152246.jpg

PSX_20210309_152414.jpg

PSX_20210309_152528.jpg

PSX_20210309_150316.jpg

PSX_20210309_150823.jpg

PSX_20210309_151121.jpg

PSX_20210309_151226.jpg

• Like 6

Mnie zaskoczyłeś bo spodziewalem się dwu barwnego maskowania zielonym a tej fotki nie widzialem.

Przyjemny modelik jestem na tak :super: tylko karabiny troszkę uciekają w dół  :piwo:

Edytowane przez Adamo722

Bardzo ładny "Dzbaneczek" :super:

Też gdzieś tam za mną :odlot: "dzbaneczek"; może kiedyś się spotkamy, z tym że opcja malowanie się jeszcze nie wykrystalizowała :hmmm:

Cytat

pomimo pisania na wszystkich znanych mi forach i Facebook nie udało mi się zdobyć właściwego śmigła.

Aż zerknąłem na jakiś inbox i np. Tamiya dorzuca do zestawu 4 śmigła. Nikomu nie zostało takie dla Ciebie? Może tu się ktoś ujawni.

Zdarłeś pingwina i wymieniłeś gwiazdy?

Edytowane przez greatgonzo

Godzinę temu, greatgonzo napisał:

Aż zerknąłem na jakiś inbox i np. Tamiya dorzuca do zestawu 4 śmigła. Nikomu nie zostało takie dla Ciebie? Może tu się ktoś ujawni.

Zdarłeś pingwina i wymieniłeś gwiazdy?

Tak przemalowałem i dałem nowe kalki. Jeżeli chodzi o śmigło to niestety nie znalazł się nikt komu by zbywało chociaż pisałem prośby wszędzie z Facebook-em włącznie

`To brawo! Poprawki na skończonym modelu wymagają hartu ducha.

W sumie tu trochę zabrakło cierpliwości, tam ciekawości... . W rezultacie niebieski Mustang prezentuje się wyraźnie lepiej, co jest jawną szykaną! Apeluję o więcej empatii dla wielbicieli P-47! 😉

10 godzin temu, greatgonzo napisał:

`To brawo! Poprawki na skończonym modelu wymagają hartu ducha.

W sumie tu trochę zabrakło cierpliwości, tam ciekawości... . W rezultacie niebieski Mustang prezentuje się wyraźnie lepiej, co jest jawną szykaną! Apeluję o więcej empatii dla wielbicieli P-47! 😉

PRZEPRASZAM, poprawię się i wykonam jeszcze jednego Thunderbolta 

3 godziny temu, marek d napisał:

Brzydkim samolotom mówmy nie. Proszę następnego mustanga.

Daj spokój,  to taki samolot, że nawet jego wielbiciele nie są w stanie przemóc się i napisać jego nazwę z szacunkiem, wielką literą.

• Like 1