FLECZER Napisano 31 Sierpnia 2021 Autor Share Napisano 31 Sierpnia 2021 Zostały do zrobienia anteny i tobołek na tył wieży. Udało się dorobić szekle. Dwie oryginalne poszły do tyłu. Oczywiście dodatkowe opancerzenie też się pojawiło. Dorobione delikatne spawy na wieży oraz poprawione uchwyty. Poprawiona skrzynka na błotniku Poprawione błotniki Zamaskowane miejsca mocowania zbiornika paliwa. Osłony reflektorów zrobiłem z drutu żeby nie były całkiem płaskie i przez to cała zestawowa blaszka jest nietknięta. Wieczorem będę działać dalej. Jutro model trafia do kolejki w malarni 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kryspacz Napisano 31 Sierpnia 2021 Share Napisano 31 Sierpnia 2021 W dniu 30.08.2021 o 15:55, FLECZER napisał: Do zweryfikowania została mi jeszcze płyta nadsilnikowa. Zastanawiam się czy na pewno te klapki otwierały się w przeciwnych kierunkach. Na posiadanych rysunkach widzę że tak być nie powinno. Najwyraźniej IBG ma rację, a rysunki są w błędzie - jedna z klap otwiera się w tył, druga w przód, strony też się zgadzają: 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kryspacz Napisano 31 Sierpnia 2021 Share Napisano 31 Sierpnia 2021 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FLECZER Napisano 31 Sierpnia 2021 Autor Share Napisano 31 Sierpnia 2021 1 godzinę temu, kryspacz napisał: Najwyraźniej IBG ma rację, a rysunki są w błędzie - jedna z klap otwiera się w tył, druga w przód, strony też się zgadzają: Dzięki. Nawet nie wiesz jak bardzo mi pomogłeś Filmik zwrócił mi uwagę na jeszcze kilka detali. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FLECZER Napisano 1 Września 2021 Autor Share Napisano 1 Września 2021 Zgodnie z planem. Gotowy do malowania. Bardzo przyjemny model. Ostatnie poprawki to przesunięcie anteny. Dodałem koszyk pod drugą antenę i plandekę na tył. Wieża odrobinkę podniesiona. Mam pytanie odnośnie długości anten. Ktoś podrzuci info na temat właściwej długości? Fotka z konkurencją 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FLECZER Napisano 3 Września 2021 Autor Share Napisano 3 Września 2021 Muszę się pozbyć widocznego składziku. Dlatego trzeba przyspieszyć sklejanie . Chevy kupiony dla kalkomanii żeby nie trafić na to składowisko już stoi na kołach. Będę go jeszcze przyozdabiać blaszkami Parta. Malowanie polskie. Przy okazji czas zabrać się za ciągnik Forda od Italeri. I tu konsternacja. Oba pojazdy mają bardzo podobne ryjki ale Italeri jest dużo szerszy. Oglądam fotki z epoki i coraz bardziej jestem przekonany że Italeri dało ciała w tej kwestii. Dodatkowo model wydaje się za wysoki. Nie mam wiarygodnych rysunków pojazdu a jak się już okazało przy crusaderze plany też nie są pewnym źródłem. Jest na pokładzie ktoś kto potwierdzi moje przypuszczenia? Zwężać maskę? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kryspacz Napisano 4 Września 2021 Share Napisano 4 Września 2021 (edytowane) Maska chyba faktycznie nie wygląda najlepiej, za szeroka w całości kosztem i błotników, i widocznych boczków przedniej ściany kabiny. Pod tym linkiem sporo fotek: https://a2goos.com/data_images/galleryes/chevrolet-c-gt-fat-cab-12/?MA Edytowane 4 Września 2021 przez kryspacz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FLECZER Napisano 4 Września 2021 Autor Share Napisano 4 Września 2021 3 godziny temu, kryspacz napisał: Maska chyba faktycznie nie wygląda najlepiej, za szeroka w całości kosztem i błotników, i widocznych boczków przedniej ściany kabiny. Pod tym linkiem sporo fotek: https://a2goos.com/data_images/galleryes/chevrolet-c-gt-fat-cab-12/?MA No właśnie... Już wczoraj skalpel poszedł w ruch. Typowe italeri. Błąd mają nawet w nazwie pojazdu na pudełku tego zestawu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FLECZER Napisano 5 Września 2021 Autor Share Napisano 5 Września 2021 (edytowane) Model jest mieszanką 3 pojazdów. Nazwa na pudełku z Morrisa, sporo elementów charakterystycznych dla Forda i trochę z Chevroleta. Mając taką dobra dokumentację zdjęciową i model IBG jako wzorzec pod ręką idę w kierunku Chevroleta. Muszę wymienić oba mosty. Kabina została rozcięta i obnizona. Przymierzam maskę. Nowe proporcje bryły powodują że model zaczyna przypominać właściwy pojazd. Edytowane 5 Września 2021 przez FLECZER dodane zdjęcia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FLECZER Napisano 5 Września 2021 Autor Share Napisano 5 Września 2021 Jeszcze trochę wygładzania. Bryła jest już ogarnięta. Kabina obniżona o 1,5mm i maska węższa o 2mm. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FLECZER Napisano 7 Września 2021 Autor Share Napisano 7 Września 2021 Jakie toto paskudnie brzydkie. Emblemat na masce jest więc marka już ustalona. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klapouch Napisano 7 Września 2021 Share Napisano 7 Września 2021 18 minut temu, FLECZER napisał: Jakie toto paskudnie brzydkie. Emblemat na masce jest więc marka już ustalona. Eee tam. Mi się podoba. Z „twarzy” podobny zupełnie do nikogo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi