Kowalec222 Napisano 25 Marca 2021 Share Napisano 25 Marca 2021 K-4386 VDV Typhoon od RPG Model uważam za skończony. Model szczerze polecam, detal ostry, blaszki, maski i inne dodatki, a wszystko za rozsądną cenę. Model z pudła oprócz opon, zestawowe wymienione na żywice od Miniarm. Więcej szczegółów w moim wątku warsztatowym o Kamazach. Pozdrawiam 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szupryt Napisano 25 Marca 2021 Share Napisano 25 Marca 2021 Podoba mi się. Zwłaszcza te zielone szyby dodają klimatu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 25 Marca 2021 Share Napisano 25 Marca 2021 Ciekawa postać. Możesz cyknąć fotkę tematu problematycznego z warsztatu, czyli rozwiąznia kwestii tłumika w Mengu i tutaj? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaciejW Napisano 25 Marca 2021 Share Napisano 25 Marca 2021 Fajny, bardzo podoba mi się kamuflaż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kowalec222 Napisano 25 Marca 2021 Autor Share Napisano 25 Marca 2021 Dzięki, fotkę tłumika może jutro uda mi się dorzucić. Kamuflaż też mi się spodobał, niestety producent przy żadnym z malowań nie podaje pochodzenia, jednostki itp. tak że może to być czysta fikcja, bo żadnego referencyjnego zdjęcia nie znalazłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kowalec222 Napisano 26 Marca 2021 Autor Share Napisano 26 Marca 2021 13 godzin temu, mandrivecs napisał: rozwiąznia kwestii tłumika w Mengu i tutaj? Tak brzuszek w RPG wygląda, otwór w osłonie pancernej, w który od wewnątrz wklejamy część imitującą końcówkę tłumika. Jak jest w MENG'u to wiesz, nic ni ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bzdura Napisano 26 Marca 2021 Share Napisano 26 Marca 2021 Szkoda, że tak bez ładu i składu ociaprany tymi kropkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kowalec222 Napisano 26 Marca 2021 Autor Share Napisano 26 Marca 2021 Czyli że powinien być brudzony wg jakiegoś schematu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bzdura Napisano 26 Marca 2021 Share Napisano 26 Marca 2021 Oczywiście, że można na model rzucić brudzenie "do góry nogami", ale, wbrew obiegowej opinii, wszystkie zabiegi weatheringowe powinny się trzymać kupy i nie wymagać cudacznych uzasadnień typu "jechał tyłem 90 na godzinę i wjechał w oborę". W Twoim przypadku można się oczywiście bronić, że coś przejechało koło Tajfuna i go ochlapało, ale bez tego model jest sprzeczny w odbiorze. Miejsca najbardziej narażone na zachlapanie błotem są pozbawione tego specyfiku (wnętrze nadkoli, chlapacze, dolne obszary budy), a nakropiłeś drzwi i boczne ściany kadłuba, które są całkiem dobrze chronione. Przemyśl dodanie odrobiny w w/w miejscach i powinno być lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kowalec222 Napisano 26 Marca 2021 Autor Share Napisano 26 Marca 2021 Może i racja co do nadkoli, które były paćkane, może jednak za mało. Natomiast jeśli chodzi o drzwi i boczne ściany to wydaje mi się, że bez żadnych naciąganych teorii mogły zostać pochlapane bez udziału przejeżdżających obok pojazdów. Tak czy inaczej zajrzę w nadkola i dołożę błota, ale boki chyba zostawię z tymi kropkami bez ładu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bzdura Napisano 26 Marca 2021 Share Napisano 26 Marca 2021 Boczne ściany kadłuba Tajfuna są jednak cofnięte względem krawędzi błotnika, co sprawia, że są niejako w "cieniu aerodynamicznym". I o ile kurz siada wszędzie to w kwestii błota wzorowałbym się na wodzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi