Thalgonis Napisano 8 Kwietnia 2021 Share Napisano 8 Kwietnia 2021 (edytowane) W 1935 roku zaproponowano Sturmgeschütz (działo szturmowe), które miało być wykorzystywane jako opancerzony wóz wsparcia piechoty. Pojazd taki miał być istotną częścią nowej niemieckiej strategii Blitzkriegu - "wojny błyskawicznej", która kładła nacisk na mobilność, szybkość i uderzanie głęboko w linie wroga. Pierwszy prototyp ukończono w 1938 roku Od czerwca 1940 do maja 1941 roku ukończono 250 dział typu Ausf.B. W Operacji Barbarossa, Ausf.B cieszył się dużym uznaniem, zarówno ze względu na niezawodne wsparcie ogniowe, jak i zdolność do stawiania czoła tak potężnym radzieckim czołgom jak T-34 i KV-I. Poniżej: 2 Kompania, 226 Batalion Dział Szturmowych, czerwiec 1941, Polska Stare kino: Edytowane 8 Kwietnia 2021 przez Thalgonis 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 8 Kwietnia 2021 Share Napisano 8 Kwietnia 2021 Fajnie wyszedł. Kleiłeś z pudła, czy przerabiałeś i waloryzowałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 8 Kwietnia 2021 Autor Share Napisano 8 Kwietnia 2021 (edytowane) Dzięki Ja jestem stary pezetpereowiec - prosto z pudła (oprócz gąsek, gumki się rozleciały przy pierwszym myciu ) Edytowane 8 Kwietnia 2021 przez Thalgonis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 8 Kwietnia 2021 Share Napisano 8 Kwietnia 2021 Fajny Mam taki w planach w 1/72 ale wątpię by mi taki efekt wyszedł 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 8 Kwietnia 2021 Share Napisano 8 Kwietnia 2021 Boki wanny fajnie pobrudziłeś, na przodzie te rozpryski pewnie można by bardziej zróżnicować, choć to tylko moja opinia, generalnie kolekcja modeli rośnie, niezłe tempo masz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam215 Napisano 8 Kwietnia 2021 Share Napisano 8 Kwietnia 2021 Jak malujesz taki ciemny pojazd, brudzenie układu jezdnego rób dużo jaśniejsze, jaśniejsza kawa z mlekiem (Coś w tym stylu) . Myślę że wtedy było by ciekawiej. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano 8 Kwietnia 2021 Share Napisano 8 Kwietnia 2021 No nie wiem, nie wiem... Tak patrzę i sam nie wiem co tu myśleć bo bryła bardzo fajna i skłaniałaby do zabawy a jak dla mnie zbyt zachowawczo pomalowany. Coś tam na dachu po prawej stronie na jednym panelu widać odcięcie koloru od krawędzi, obok środkowe panele jakby rozjaśniane od środka. Gdyby pójść mocniej w którymś z tych kierunków to wg mnie byłoby znacznie bardziej ciekawie. Jak na mój subiektywny gust to brakuje mu trochę życia a w paru modelach pokazałeś już, że to życie potrafisz w kawałek plastiku włożyć. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 8 Kwietnia 2021 Autor Share Napisano 8 Kwietnia 2021 50 minut temu, Evildead napisał: Boki wanny fajnie pobrudziłeś, na przodzie te rozpryski pewnie można by bardziej zróżnicować, choć to tylko moja opinia, generalnie kolekcja modeli rośnie, niezłe tempo masz Któryś już raz mam problem z tymi rozbryzgami... Niby mam do tego ten majonezowy produkt „splash” ale nie wiem czy on jest taki „halo” - gęste to to, wiele razy muszę te „krople” korygować... Następnym razem chyba spróbuję zwykłą farbą A co do tempa - ja mam zawsze kilka modeli na warsztacie, jeden schnie, drugi się klei itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 8 Kwietnia 2021 Autor Share Napisano 8 Kwietnia 2021 17 minut temu, TAW napisał: .... Coś tam na dachu po prawej stronie na jednym panelu widać odcięcie koloru od krawędzi, obok środkowe panele jakby rozjaśniane od środka. Gdyby pójść mocniej w którymś z tych kierunków to wg mnie byłoby znacznie bardziej ciekawie ... Masz rację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi