Klapouch Napisano 13 Kwietnia 2021 Share Napisano 13 Kwietnia 2021 Prezentuję galerię gotowego modelu. Jak wspomniałem w warsztacie, model nie jest idealny, ale ma swój urok. Pomijam, że jest to totalne Sci-fi, ale od czasu do czasu można i take coś skleić 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 13 Kwietnia 2021 Share Napisano 13 Kwietnia 2021 Myślę, że po odpaleniu rakiety z wagonu zostałaby tylko rama Ale pomysł i wykonanie git mimo, że skala nikczemna. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 13 Kwietnia 2021 Share Napisano 13 Kwietnia 2021 Wykonanie bardzo mi odpowiada. Ciekawy temat, fajnie przedstawiony. Mocno wiosenny kolor rakiety - czy taki był w rzeczywistości? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam215 Napisano 13 Kwietnia 2021 Share Napisano 13 Kwietnia 2021 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klapouch Napisano 13 Kwietnia 2021 Autor Share Napisano 13 Kwietnia 2021 (edytowane) 12 minut temu, zaruk napisał: Wykonanie bardzo mi odpowiada. Ciekawy temat, fajnie przedstawiony. Mocno wiosenny kolor rakiety - czy taki był w rzeczywistości? Czy taki był trudno mi powiedzieć. Oglądałem wiele zdjęć, również z muzeów i zaskoczyła mnie ilość malowań. Zazwyczaj spód był "niebieskawy", ale już odcięcie od drugiego koloru było różne : raz proste, raz falowane. Czasem był na górze kamuflaż "wężykowy" lub "w ciapki" , czasem nie. Widziałem nawet jeden egzemplarz z żółtym nosem i jeden z czerwonymi akcentami. Ponieważ to Sci-Fi zależało mi głównie na odcięciu kolorystycznym od wagonu i poszedłem w dość "wiosenny" zielony. Zdjęcia w celach dyskusji, ale pokazują duże możliwości interpretacji malowania. Z ciekawostek V2 oferuje duże ciekawsze malowanie - może też się za to wezmę. Wystrzeliwane powiedzmy z ... czołgu Godzinę temu, Seb napisał: Myślę, że po odpaleniu rakiety z wagonu zostałaby tylko rama Ale pomysł i wykonanie git mimo, że skala nikczemna. Tak skala nikczemna, ale jakoś się polubiliśmy. W zasadzie, to "moja skala i tematyka" to czołgi 1/35, ale do tej pory zrobiłem tylko 1 i to dawno. 1/72 natomiast to któreś z kolei. Edytowane 13 Kwietnia 2021 przez Klapouch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 13 Kwietnia 2021 Share Napisano 13 Kwietnia 2021 Jak na tę skalę świetne wykonanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano 13 Kwietnia 2021 Share Napisano 13 Kwietnia 2021 Ładnie, ładnie Fajnie ubrudziłeś deseczki - teraz są takie bardziej rzeczywiste i trochę mokre po deszczu. Ładny efekt. Podoba mi się to wunderwaffe Tej jednej bomby latającej na torach im zabrakło żeby wygrać wojnę 2 godziny temu, Klapouch napisał: Z ciekawostek V2 oferuje duże ciekawsze malowanie - może też się za to wezmę. Wystrzeliwane powiedzmy z ... czołgu Jako podwieszenie do Me 109 też będzie wyglądała kozacko 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi