Klapouch Napisano 13 Kwietnia 2021 Napisano 13 Kwietnia 2021 Prezentuję galerię gotowego modelu. Jak wspomniałem w warsztacie, model nie jest idealny, ale ma swój urok. Pomijam, że jest to totalne Sci-fi, ale od czasu do czasu można i take coś skleić 2 Cytuj
Seb Napisano 13 Kwietnia 2021 Napisano 13 Kwietnia 2021 Myślę, że po odpaleniu rakiety z wagonu zostałaby tylko rama Ale pomysł i wykonanie git mimo, że skala nikczemna. 1 Cytuj
zaruk Napisano 13 Kwietnia 2021 Napisano 13 Kwietnia 2021 Wykonanie bardzo mi odpowiada. Ciekawy temat, fajnie przedstawiony. Mocno wiosenny kolor rakiety - czy taki był w rzeczywistości? 1 Cytuj
Klapouch Napisano 13 Kwietnia 2021 Autor Napisano 13 Kwietnia 2021 (edytowane) 12 minut temu, zaruk napisał: Wykonanie bardzo mi odpowiada. Ciekawy temat, fajnie przedstawiony. Mocno wiosenny kolor rakiety - czy taki był w rzeczywistości? Czy taki był trudno mi powiedzieć. Oglądałem wiele zdjęć, również z muzeów i zaskoczyła mnie ilość malowań. Zazwyczaj spód był "niebieskawy", ale już odcięcie od drugiego koloru było różne : raz proste, raz falowane. Czasem był na górze kamuflaż "wężykowy" lub "w ciapki" , czasem nie. Widziałem nawet jeden egzemplarz z żółtym nosem i jeden z czerwonymi akcentami. Ponieważ to Sci-Fi zależało mi głównie na odcięciu kolorystycznym od wagonu i poszedłem w dość "wiosenny" zielony. Zdjęcia w celach dyskusji, ale pokazują duże możliwości interpretacji malowania. Z ciekawostek V2 oferuje duże ciekawsze malowanie - może też się za to wezmę. Wystrzeliwane powiedzmy z ... czołgu Godzinę temu, Seb napisał: Myślę, że po odpaleniu rakiety z wagonu zostałaby tylko rama Ale pomysł i wykonanie git mimo, że skala nikczemna. Tak skala nikczemna, ale jakoś się polubiliśmy. W zasadzie, to "moja skala i tematyka" to czołgi 1/35, ale do tej pory zrobiłem tylko 1 i to dawno. 1/72 natomiast to któreś z kolei. Edytowane 13 Kwietnia 2021 przez Klapouch Cytuj
TAW Napisano 13 Kwietnia 2021 Napisano 13 Kwietnia 2021 Ładnie, ładnie Fajnie ubrudziłeś deseczki - teraz są takie bardziej rzeczywiste i trochę mokre po deszczu. Ładny efekt. Podoba mi się to wunderwaffe Tej jednej bomby latającej na torach im zabrakło żeby wygrać wojnę 2 godziny temu, Klapouch napisał: Z ciekawostek V2 oferuje duże ciekawsze malowanie - może też się za to wezmę. Wystrzeliwane powiedzmy z ... czołgu Jako podwieszenie do Me 109 też będzie wyglądała kozacko 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi