reggy Napisano 28 Maja 2008 Share Napisano 28 Maja 2008 Piękne cieniowanie Ferdka, ale czy nie wyjdzie zbyt ciemny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 28 Maja 2008 Share Napisano 28 Maja 2008 Może na tym polega to przekłamanie kolorów? A co do modeliku. Naprawdę fajny. Zobzczymy jakie będą efekty końcowe. Aż mnie coś kusi, żeby takiego w 1/72 złożyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 28 Maja 2008 Autor Share Napisano 28 Maja 2008 fajny jest ten zestaw figurek Preisera, prawda? hm....szlifowania miałem sporo, a jeśli ktoś chce mieć extra figurki, niestety, głowy do wymiany(przynajmniej te, co ja miałem na próbę) Ale zdejmij makaronik z lufy "paczka"A jakby co to teraz pójdę sobie i zjem zupkę. Też z makaronem. Niam! Posmacznego ;) Elegancko przemyślane brudzenie i wykonanie FERDYNANDA... Dziękuję, ale to jeszcze nie koniec Aż mnie coś kusi, żeby takiego w 1/72 złożyć. Nie czekać aż minie ochota, robić, robić,robić ! Friule już maja podkład brązu, teraz czeka je błocko(dużo błocko) Jak nadmieniałem, błota będzie dużo i jest to jest moja baza, na której będę wykonywał doświadczenia mające na celu urozmaicenie(dodawanie pigmentów tu i tam) Sam kolor tanka wyszedł mi taki, jaki zakładałem że będzie. Zapomniałem, że nie miał być poobstukiwany młotkiem..no cóż, inaczej nie umiem(robiłem to sam, więc nikt mi STOP nie powiedział...co domownicy czynią ;) ), resztę wykonam później Udało mi sie ominąć suchy pędzel( w końcu!), raczej nic lepszego do modelu by nie wniósł. Fotki marne, kolanowe...brak czasu. Finalne będą juz znacznie wyraźniejsze i/oraz lepściejsze. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 28 Maja 2008 Share Napisano 28 Maja 2008 Udało mi sie ominąć suchy pędzel( w końcu!), raczej nic lepszego do modelu by nie wniósł. Ja już od grudnia nie robiłem suchego pędzla i jakoś mi z tym dobrze... Przy obfitym stosowaniu farb olejnych to po prostu zbędne. Zresztą w suchym pędzlu jest coś sztucznego... A sam model mi się bardzo podoba. Naprawdę zapowiada się smakowity okaz. A błotko będzie widzę spektakularnie obfite A mam taką małą sugestię na jeden bajerek. Jak z tyłu jest ten pistol port z tym łańcuchem i zatyczką. Jeżeli skróciłbyś łańcuch, to świetnie wygląda zdarcie farby jakie poczyniłby bujający się korek (jak wahadło) na farbie pojazdu. Takie łukowe zdarcie. Pozdrawiam i powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 28 Maja 2008 Autor Share Napisano 28 Maja 2008 Łańcuch będzie skrócony,ale to na końcu, podczas malowania. Z "dyndoszramami" to niezły pomysł, jutro mu "dorobię" To nie koniec "młotkowni" poręcze..i jeszcze kilka..takich, siakich będzie. Nie chce wszystkiego zrobić na raz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 29 Maja 2008 Autor Share Napisano 29 Maja 2008 Kocmouszek niesamowity, zachlapany, zabłocony...uch ! Mogę w końcu zakładać kopytka i kapcie. Później skrzynia,wizjery i resztę gratów. Jaki miała kolor szybka wizjera, na budzie ? Na samym końcu finalne zacieki,obicia i te pe : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ShaDow FoX Napisano 29 Maja 2008 Share Napisano 29 Maja 2008 Miód, malina to co lisy lubia najbardziej w moim guście super czekam na gąsienice Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 29 Maja 2008 Share Napisano 29 Maja 2008 Ładniutki ten panzer... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 30 Maja 2008 Autor Share Napisano 30 Maja 2008 Dzięki. Skrzynia na Ferdku,traki jezdne jak i zapasowe. Zostało wykończyć młotkowanie,"zrównać" skrzynię, podmalować "stalą" koła nośne. Po tym zabiegu, dodać jeszcze błotka,zalakierować górę, trochę pigmentów wkleic wizjery i finalnie zasyfić podwozie ,lekko górę. Czyli dzień dwa i finisz, model wyląduje na podstawce z linami rzuconymi przed niego(skróconymi): Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PHILLIP Napisano 30 Maja 2008 Share Napisano 30 Maja 2008 Zarąbiste po prostu !! I nie mam się do czego przyczepić ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 30 Maja 2008 Autor Share Napisano 30 Maja 2008 Finisz. Model jutro zostanie obfotografowany, wizjerki schną wraz z klapą. Finalnie usyfiony i w końcu ukończony...trzeba robić następny. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pafica Napisano 31 Maja 2008 Share Napisano 31 Maja 2008 Kojarzy mi się to z maskowaniem przedpremierowych jazd samochodów. Tyle że ty nie obkleiłeś go taśmą izolacyjną, a "zamaskowałeś zdjęcia" Emocje rosną.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysztof66 Napisano 31 Maja 2008 Share Napisano 31 Maja 2008 100% R E A L I Z M !!!!!! SUPER. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 31 Maja 2008 Share Napisano 31 Maja 2008 sprytnie zamaskowałeś sepią kolor błota :-) ale tym razem chyba jaśniejsze? ukłony, mistrzu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wicio1d Napisano 31 Maja 2008 Share Napisano 31 Maja 2008 Jest byk z maszyny, nie chciałbym takiego spotkać. Boskie malowanie 3x naj!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi