SnajperTBG Napisano 18 Kwietnia 2021 Share Napisano 18 Kwietnia 2021 (edytowane) Witam. Swojego czasu nakupowałem tych poradników Pana Miga Jimenza. Sporo człowiek się nauczył ale jego farby i podkłady to dla mnie porażka w porównaniu z Gunze i Tamiya . Niektórzy to reklamują ...no ale kasa,wiadomo Potrzebuję gotowych farb w sporej palecie np do polskich wozów ,całe nato,pustynne kolorki,ruskie itp. I tu się zastanawiam nad Hataką(znajomy polecił). Tylko nie wiem którą wybrać. Oczywiście maluję aero . Edytowane 18 Kwietnia 2021 przez SnajperTBG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Smokepsv Napisano 18 Kwietnia 2021 Share Napisano 18 Kwietnia 2021 Jak gotowe to MRP albo Billmodel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 18 Kwietnia 2021 Share Napisano 18 Kwietnia 2021 Hataka pod aero to seria czerwona lub pomarańczowa, niebieska pod pędzel. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 18 Kwietnia 2021 Share Napisano 18 Kwietnia 2021 Godzinę temu, SnajperTBG napisał: Witam. Swojego czasu nakupowałem tych poradników Pana Miga Jimenza. Sporo człowiek się nauczył ale jego farby i podkłady to dla mnie porażka w porównaniu z Gunze i Tamiya . Niektórzy to reklamują ...no ale kasa,wiadomo Potrzebuję gotowych farb w sporej palecie np do polskich wozów ,całe nato,pustynne kolorki,ruskie itp. I tu się zastanawiam nad Hataką(znajomy polecił). Tylko nie wiem którą wybrać. Oczywiście maluję aero . Ja nasze wozy LWP tym maluję: Przedwojenne to np. to: Bardziej współczesne: Ruskie z II wojny światowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bzdura Napisano 18 Kwietnia 2021 Share Napisano 18 Kwietnia 2021 Jedyne Hataki pod aero to pomarańczki - lakiery. Możesz sobie obejrzeć paletę AK Real Color. Oprócz bazowych kolorów mają już fajne, "modelarskie" odcienie - rozjaśnienia, przyciemnienia itd. Zbierają całkiem dobre opinie, a, o ile mi wiadomo, to kontrowersje wzbudzały tylko lotnicze kolory. Parę słów - https://www.kfs-miniatures.com/real-colors-ak-interactive/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SnajperTBG Napisano 20 Kwietnia 2021 Autor Share Napisano 20 Kwietnia 2021 Dzięki za porady. I wszystko w temacie - trzeba przezbroić się z miga na hatake orange line. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SnajperTBG Napisano 19 Maja 2021 Autor Share Napisano 19 Maja 2021 Kuoilem w promocji w jadarze serie red line i psikalo sie calkiem miło. Ale doszla paleta orange line i powiem fiu fiu. Jestem bardzo zadowolony z ich użytkowania. Dla mnie to 5/5! Moja top 3 firma jesli chodzi o farby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiek13 Napisano 20 Maja 2021 Share Napisano 20 Maja 2021 BILMODEL - Pan Tomek zrobi Ci nawet kolorki pod zamówienie albo pomarańczowa Hataka , ewentualnie spróbuj coś z palety REAL Color AK też podobne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi