bondarek Napisano 18 Kwietnia 2021 Napisano 18 Kwietnia 2021 W ramach ostatniej edycji Nocnego Malowania Figurek zająłem się takim bardzo fajnym popiersiem. Figurka od rodzimego producenta Creepytables jest w sumie dość niepozorna. Na pierwszy rzut ok wydaje się taka komiksowa, ale im więcej "maziałem" tym bardziej mi się podobała . A tak to wyglądało, najpierw podkład i preshading, oczywiście Surfacer 1500 czarny i biały. Malując skórę wykorzystałem aerograf do wstępnego cieniowania, potem tradycyjnie pędzel, a na koniec jeszcze nieco wyrównałem aerografem, z efektem jak niżej: 7 Cytuj
M.A.V. Napisano 18 Kwietnia 2021 Napisano 18 Kwietnia 2021 niezła lasencja od razu mi się zawidziała ruda w zielonym sweterku, no ale pewnie będzie blondie.... 1 Cytuj
Marcin M. Napisano 19 Kwietnia 2021 Napisano 19 Kwietnia 2021 23 godziny temu, M.A.V. napisał: od razu mi się zawidziała ruda w zielonym sweterku, Kilka już było ! Ale jakby jej nie pomalować, zawsze będzie śliczna i słodka. 2 Cytuj
bondarek Napisano 20 Kwietnia 2021 Autor Napisano 20 Kwietnia 2021 W dniu 18.04.2021 o 21:29, M.A.V. napisał: od razu mi się zawidziała ruda w zielonym sweterku, no ale pewnie będzie blondie.... A właśnie, że nie chciałbym uzyskać podobny kolor włosów: A jak wyjdzie to się zobaczy. 2 Cytuj
bondarek Napisano 25 Kwietnia 2021 Autor Napisano 25 Kwietnia 2021 Mały progres, jeszcze trochę pracy z włosami, a sweterek na razie bazowy kolor, dla sprawdzenia koncepcji :-). 3 Cytuj
Marcin M. Napisano 26 Kwietnia 2021 Napisano 26 Kwietnia 2021 17 godzin temu, M.A.V. napisał: w kubasie co będzie? Kakałko albo kawusia ofkors. 19 godzin temu, bondarek napisał: a sweterek na razie bazowy kolor, dla sprawdzenia koncepcji Ona jest słuszna, ta koncepcja. Dodasz jakiejś mu faktury? 1 Cytuj
bondarek Napisano 26 Kwietnia 2021 Autor Napisano 26 Kwietnia 2021 Jak słusznie sugeruje Marcin, będzie kawusia, czarna nie żadne tam latte :-). Co się zaś tyczy faktury sweterka, to nie wiem czy starczy mi odwagi i umiejętności, chciałbym, oj chciałbym. 1 Cytuj
Marcin M. Napisano 26 Kwietnia 2021 Napisano 26 Kwietnia 2021 (edytowane) 7 minut temu, bondarek napisał: Co się zaś tyczy faktury sweterka, to nie wiem czy starczy mi odwagi i umiejętności, chciałbym, oj chciałbym. No weź nie żartuj, Wykropkuj to co masz bazowego i będzie git. Szpecem nie jestem ale chyba by to zagrało. Edytowane 26 Kwietnia 2021 przez Marcin M. Cytuj
bondarek Napisano 5 Maja 2021 Autor Napisano 5 Maja 2021 Wstępny wzorek na sweterku już jest, teraz jeszcze popracuję ciemniejszymi odcieniami i powinno być OK. 3 Cytuj
Marcin M. Napisano 5 Maja 2021 Napisano 5 Maja 2021 Bardzo ładnie. Tylko nadać puszystości i będzie cud miód malina. 1 Cytuj
Thalgonis Napisano 5 Maja 2021 Napisano 5 Maja 2021 Darek, jak Ty do ciężkiej ciasnej dajesz radę malować z cieniowaniem takie maleństwa wzrokowe?!?!?!? Cytuj
M.A.V. Napisano 6 Maja 2021 Napisano 6 Maja 2021 krucabomba sweterek rewelacja w porównaniu do niego włosy trochę odstają jakościowo, takie na razie trochę "gumowe" z wyglądu Cytuj
bondarek Napisano 6 Maja 2021 Autor Napisano 6 Maja 2021 8 godzin temu, Thalgonis napisał: Darek, jak Ty do ciężkiej ciasnej dajesz radę malować z cieniowaniem takie maleństwa wzrokowe?!?!?!? To wcale nie jest takie maleństwo 4 godziny temu, M.A.V. napisał: krucabomba sweterek rewelacja w porównaniu do niego włosy trochę odstają jakościowo, takie na razie trochę "gumowe" z wyglądu Włosy postaram się jeszcze nieco wyciągnąć, delikatnie poprawię też make-up, ale chcę teraz zrobić wszystkie główne elementy, bo czas goni, a jeszcze trzeba zaplusować za malowanie Cytuj
Thalgonis Napisano 8 Maja 2021 Napisano 8 Maja 2021 Spotter, to mamy już „zaklepanego” prelegenta na następnych warsztatach Cytuj
bondarek Napisano 15 Maja 2021 Autor Napisano 15 Maja 2021 (edytowane) W dniu 8.05.2021 o 09:26, Spotter napisał: A żebyś wiedział. Będę go molestował o to!!! No dobra, nie będę się zbytnio opierał, ale żeby było jasne, ja się na tym nie znam, ja tylko maziam pędzelkiem :-). Ostatnie zdjęcie warsztatowe. Robione na szybko telefonem, więc jest jakie jest. Zapraszam do galerii: Edytowane 15 Maja 2021 przez bondarek Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi