prefix Napisano 19 Maja 2021 Napisano 19 Maja 2021 Mała scena z okresu działań WWI. Pozdrawiam 6 Cytuj
Slaw_21 Napisano 19 Maja 2021 Napisano 19 Maja 2021 Możesz napisać coś więcej o tej dioramie, co to za auto, jaki model? 1 Cytuj
prefix Napisano 19 Maja 2021 Autor Napisano 19 Maja 2021 Sam model zaprezentowałem w wątku : Natomiast pomysł na taką dioramę przyszedł mi jak tylko kupiłem sam model ( producent ICM )i zobaczyłem w jakiej pozycji są załączone do niego figurki. Jednocześnie zależało mi na wątku wody - jest to moja pierwsza próba z żywicą i byłem ciekaw jaki będzie efekt końcowy. Częściowo jestem zadowolony, bagaż doświadczenia rośnie. 1 Cytuj
Slaw_21 Napisano 19 Maja 2021 Napisano 19 Maja 2021 Dziękuję za odpowiedź. Ponieważ moje zapytanie wzbudziło powyżej zdziwienie to właśnie miałem je doprecyzować. Wspomnianego wątku nie widziałem. Chodziło mi o producenta modelu i nazwę samochodu pancernego ale to już wyżej napisano. Cytuj
Andrzej Godlewski Napisano 24 Maja 2021 Napisano 24 Maja 2021 Diorama wyszła całkiem niezła , ze zdjęciami już nieco gorzej , zapewne w naturze wygląda to lepiej . No i popraw tą taśmę z nabojami w oryginale była nawijana na bębenek przy karabinie maszynowym . Sztywne posiadały Hotchkinsy tylko krótsze . Za sam temat duży plus . Cytuj
M.A.V. Napisano 24 Maja 2021 Napisano 24 Maja 2021 Całkiem fajnie wyszło W dniu 19.05.2021 o 19:49, prefix napisał: Jednocześnie zależało mi na wątku wody - jest to moja pierwsza próba z żywicą i byłem ciekaw jaki będzie efekt końcowy trochę niepotrzebnie ją tak intensywnie pomalowałeś - wyszła nienaturalnie "niebieska" Za to kamiory i zielsko mi się podobają + ułożenie ludków bo scenka wygląda bardzo naturalnie PS: Jeszcze drobna uwaga do mostku - nic dziwnego że się zawalił bo nie miał prawa przenosić dużych obciążeńu. W "prawdziwym" deski są zawsze poprzeczne i ułożone na dźwigarach wspierających się o przyczółki. Cytuj
prefix Napisano 25 Maja 2021 Autor Napisano 25 Maja 2021 Zgadza się , woda powinna być bardziej bura. Jeśli chodzi o mostek - w kolejnym wezmę pod uwagę deskowanie. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi