toled Napisano 31 Maja 2021 Share Napisano 31 Maja 2021 Taka moja mała wizja. Trochę w Sci-Fi, bo ten egzemplarz lata. Ale nagle o nim zapomniano. Stoi samotny gdzieś na łące, częściowo zakryty. Pogoda robi swoje, wandale nie zapuszczają się w to miejsce, więc jeszcze nie rozkradziony. A co do samego modelu - bardzo uroczy wypust Eduarda, wersja Profi wzbogacona o blachy. Wady - maski nie pokrywają się w tej wersji malowania z kalkomanią i są za krótkie, więc żeby mieć dokładnie - trzeba ciąć. Dodatkowo same kalkomanie mimo, że są całkiem niezłe jeżeli chodzi o grubość, to dość wymagające w nakładaniu. Pewnie jeszcze raz ulepię ten model już w wersji latającej, bo jest uroczy 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 31 Maja 2021 Share Napisano 31 Maja 2021 Dwie rzeczy mi nie pasują: - nalot na trawie przy kołach - niebieska szmata (taśma) na osłonie silnika Reszta, jeżeli przyjąć zakładaną koncepcję 19 minut temu, toled napisał: Taka moja mała wizja to jak najbardziej ok. Plus za Trzmiela w radzieckim malowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toled Napisano 31 Maja 2021 Autor Share Napisano 31 Maja 2021 7 minut temu, abtb napisał: Dwie rzeczy mi nie pasują: - nalot na trawie przy kołach - niebieska szmata (taśma) na osłonie silnika Reszta, jeżeli przyjąć zakładaną koncepcję to jak najbardziej ok. Plus za Trzmiela w radzieckim malowaniu. Nalot - to krzaki doklejane - mają taki jesienny rdzawy kolor. Szmata - wiatr ją przywiał Ot luźna koncepcja Trzmiel w radzieckim malowaniu jest chyba najtrudniejszą konstrukcją z zestawu - po pierwsze walka z kalkomanią i maskami, żeby to pasowało, po drugie dorobienie opryskiwaczy, bo to coś z zestawu od spodu modelu nijak ma się do oryginału na samolocie RA-2309G Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 31 Maja 2021 Share Napisano 31 Maja 2021 dobrze że dałeś "wstępniaka" bo by wyglądało jak nieudany model, który w celach ukrycia poszedł pod szmatę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Juffre Napisano 31 Maja 2021 Share Napisano 31 Maja 2021 Ten samolocik jest taki słodki xD Fajnie Ci to wyszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toled Napisano 31 Maja 2021 Autor Share Napisano 31 Maja 2021 2 godziny temu, Juffre napisał: Ten samolocik jest taki słodki xD Fajnie Ci to wyszło Strasznie słodki. Do tego w cenie całkiem znośnej i wielkości takiej, że na półce zawsze znajdzie się na niego miejsce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi