toled Napisano 5 Lipca 2021 Autor Share Napisano 5 Lipca 2021 Na drukarce termosublimacyjnej Mitsubishi D90, dzięki temu wierzchnią część wydruku mogę sobie lakierować, malować co dusza zapragnie bez ryzyka jakiegokolwiek rozmycia tuszu. Też najpierw byłem za czarnymi blachami, ale jak przyłożyłem żółte, to natychmiast mi się spodobały - ładnie kontrastują z czerwonym modelem. Jutro pewnie wjedzie galeria, także ocenicie, czy blachy były dobrym wyborem. Jeszcze robię graty na bagażnik, ale to już na luziku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trojan Napisano 6 Lipca 2021 Share Napisano 6 Lipca 2021 (edytowane) W dniu 26.06.2021 o 17:20, toled napisał: Jakby ktoś miał pomysły z czego zrobić walizki albo miał linki do takich metod - chętnie obejrzę Ja robiłem do Mesia 300 SL z modeliny. Średnio wyszło. Dziś bym zrobił konstrukcję ze styrenu i obłożył cienką warstwą dwuskładnikowej Tamki. Fajnie się modeluje, można zrobić ciekawe faktury, zagniecenia. Ładnie pracuje z talkiem i wodą. Talku używasz do formowania a wody do wygładzania. Gdzieś na pancerce widziałem jak robią koce, plecaki itp. Po wyschnięciu jest dużo twardsza od białego Miliputa. Edytowane 6 Lipca 2021 przez Trojan błąd nazewniczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 6 Lipca 2021 Share Napisano 6 Lipca 2021 6 godzin temu, toled napisał: ale to już na luziku. tak mi się od razu skojarzyło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi