chudyhunter Napisano 11 Czerwca 2021 Share Napisano 11 Czerwca 2021 Miałem nie ruszać nic nowego, ale jakoś nie chce mi się na razie brać za rozgrzebane warsztaty. Tak więc w związku z tym, że w Fuyuzuku nastąpił mały przestój, który pewnie trochę potrwa, postanowiłem zabrać sie za dość prosty model, który można zrobić na szybko. Gabryśka nie posiada za wiele części, dodatkowo zestaw blach Flyhawk'a także nie jest bardzo rozbudowany. W związku z tym mogę spokojnie skupić się na malowaniu, które jak na nowoczesne okręty jest dość urozmaicone. Oczywiście miałem zamiar nic nie dorabiać, ale jednak się nie dało. nie do końca wiedziałem jak zabrać się za to malowanie, więc na początek poszedł marmurek W końcu udało się wymalować to co chciałem. Teraz Gabryśka dostanie lakier, łoszyk, a dno zostanie potraktowane emaliami AK Interactive 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 11 Czerwca 2021 Share Napisano 11 Czerwca 2021 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
taltos1 Napisano 12 Czerwca 2021 Share Napisano 12 Czerwca 2021 Pięknie żeś go wymalował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 12 Czerwca 2021 Autor Share Napisano 12 Czerwca 2021 6 godzin temu, taltos1 napisał: Pięknie żeś go wymalował Dzięki, sam chyba jestem zadowolony z malowania, ale poczekajmy do końca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 20 Czerwca 2021 Autor Share Napisano 20 Czerwca 2021 (edytowane) Pozostało pobawić się olejami i porobić trochę zacieków na burtach. Pokład lotniczy wstępnie ubrudziłem, ale będę musiał jeszcze nad nim popracować. Wszystko poza antenami, co było w pudełku znalazło się na swoim miejscu. Anteny będę musiał wykonać z drutu i obowiązkowo muszę dorobić jeszcze kilka elementów, których dragon ani flyhawk nie dali. Edytowane 20 Czerwca 2021 przez chudyhunter 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 20 Czerwca 2021 Share Napisano 20 Czerwca 2021 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 9 Lipca 2021 Autor Share Napisano 9 Lipca 2021 (edytowane) Kilka zacieków, siatek i relingów dalej. Pokład ostatecznie usyfiony. Muszę jeszcze trochę popracować nad zaciekami Edytowane 9 Lipca 2021 przez chudyhunter 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał B Napisano 9 Lipca 2021 Share Napisano 9 Lipca 2021 Choć nie moje to kręgi zainteresowań, to jak już Ci wspominałem wygląda to bardzo plastycznie i realistycznie. Podoba się i to bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 9 Lipca 2021 Autor Share Napisano 9 Lipca 2021 Ciesze się Rafale, że się podoba. A jak już się podoba i może nie są to Twoje klimaty, to już jest dobry kierunek, byś zrobił jakąś łódkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał B Napisano 10 Lipca 2021 Share Napisano 10 Lipca 2021 12 godzin temu, chudyhunter napisał: ... to już jest dobry kierunek, byś zrobił jakąś łódkę Krótki epizod z łódkami zaliczyłem jakieś 35 lat temu, tak plastik, jak i papier. Z racji obecnych zainteresowań pancerką raczej nie ma szans, bym do nich wrócił Konwersji i projektów mam bowiem w planach tyle, że zważywszy iż model 2 lata potrafię dłubać, to starczy mi tego do końca życia Niemniej jednak prace takie jak Twoje, zawsze będę oglądał z zainteresowaniem i przyjemnością 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 10 Lipca 2021 Share Napisano 10 Lipca 2021 pikna gabryśka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
taltos1 Napisano 10 Lipca 2021 Share Napisano 10 Lipca 2021 Dobra robota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 10 Lipca 2021 Autor Share Napisano 10 Lipca 2021 2 godziny temu, M.A.V. napisał: pikna gabryśka 41 minut temu, taltos1 napisał: Dobra robota Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 14 Lipca 2021 Autor Share Napisano 14 Lipca 2021 (edytowane) Coś tam zacząłem sobie działać że śmigłowcem i załogantami Edytowane 14 Lipca 2021 przez chudyhunter 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 14 Lipca 2021 Share Napisano 14 Lipca 2021 ludkowie od ION ? krucabomba grubaśne te wirniki na tych mikroskopowych zdjęciach... jeśli to mimo wszystko blacharka to wyrób pancerny niczym płyta czołowa od Tigera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 14 Lipca 2021 Autor Share Napisano 14 Lipca 2021 (edytowane) Tak, ludkowie od ION. Bardzo fajnie, Lepsze niż North Star. Wirnik to plastik niestety. I tak odrobinę obrobiony. Niestety Trumpek robi je z przezroczystego plastiku, a ten ciężej się obrabia niż zwykły szary. Postaram się wykonać śmigła z blaszki, ale jeśli nie wyjdą, to zostanie jak jest. W ogóle to ten śmigłowce średnio mi się podoba, ale z drugiej strony bez niego będzie jakoś pusto Edytowane 14 Lipca 2021 przez chudyhunter Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laskonogi Napisano 14 Lipca 2021 Share Napisano 14 Lipca 2021 2 godziny temu, chudyhunter napisał: W ogóle to ten śmigłowce średnio mi się podoba nie jojczymy cieszymy sie że wyglada jak w 350 - malowanie ekstra wyszło ekstra, ludki też fajowe (jak ty to pomalowałes to ja nie wiem), moje St Nazare stanęło właśnie ze względu na nieumiejętność pomalowania a ty tu jeszcze im kamizelki zmajstrowałeś - szacun Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 14 Lipca 2021 Autor Share Napisano 14 Lipca 2021 20 minut temu, laskonogi napisał: nie jojczymy cieszymy sie że wyglada jak w 350 - malowanie ekstra wyszło ekstra, ludki też fajowe (jak ty to pomalowałes to ja nie wiem), moje St Nazare stanęło właśnie ze względu na nieumiejętność pomalowania a ty tu jeszcze im kamizelki zmajstrowałeś - szacun Trumpkowy śmigłowiec to chyba jeden z lepszych jakie są dostępne w 700ce. Postaram się jeszcze coś z nim wymodzić, ale im bardziej patrzę na te śmigła, to dochodzę do wniosku, że muszę je zmienić. Ludki całkiem fajne, ale jeszcze muszę im twarze wymalować:D Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 14 Lipca 2021 Share Napisano 14 Lipca 2021 (edytowane) to ja jeszcze wrzucę nastrojowe wideło Edytowane 14 Lipca 2021 przez M.A.V. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 14 Lipca 2021 Autor Share Napisano 14 Lipca 2021 A początkowo miałem pomysł, by zrobić go na wodzie spoko filmik, draft jak Golfem ma recznym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 17 Lipca 2021 Autor Share Napisano 17 Lipca 2021 (edytowane) Dobra Zbychu, chciałeś to masz. Przez Ciebie nie mogłem patrzeć na ten wirnik i tak sobie dzisiaj od niechcenia wykonałem nowy. Jest chyba lepiej niż było. Teraz pozostało wykonać wirnik na ogonie. Edytowane 17 Lipca 2021 przez chudyhunter 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 17 Lipca 2021 Share Napisano 17 Lipca 2021 od razu +10 do wyglądu i +40 do respektu u somalijskich piratów 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 18 Lipca 2021 Autor Share Napisano 18 Lipca 2021 W dniu 17.07.2021 o 22:17, M.A.V. napisał: od razu +10 do wyglądu i +40 do respektu u somalijskich piratów Hahaha tak jak mówisz Zbychu Dobra chory, Gabryśka praktycznie na finiszu. Pozostało wykonać skromne olinowanie i pomalować resztę załogi. Niedługo galeria Co do śmigłowca, to cieszę się, że poświęciłem te 15 min na wykonanie nowych śmigieł 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 20 Lipca 2021 Autor Share Napisano 20 Lipca 2021 Okręt ukończony. Pozostało wymalować podstawkę 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 20 Lipca 2021 Share Napisano 20 Lipca 2021 cóż to za pępowina ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi