Klapouch Napisano 30 Czerwca 2021 Share Napisano 30 Czerwca 2021 (edytowane) Kilka zdjęć mojego ostatniego ulepku EDIT : krytyka mile widziana. Edytowane 30 Czerwca 2021 przez Klapouch 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OLO Napisano 30 Czerwca 2021 Share Napisano 30 Czerwca 2021 To wersja Porsche,i z zimnem z Dragona 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klapouch Napisano 30 Czerwca 2021 Autor Share Napisano 30 Czerwca 2021 Godzinę temu, OLO napisał: To wersja Porsche,i z zimnem z Dragona Niestety tak - bardzo mało opcji malowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 30 Czerwca 2021 Share Napisano 30 Czerwca 2021 Wygląda całkiem całkiem, już nawet pomijając merytorykę ale tu trzeba mieć wiedzę jak @meser262, sam Jagdiger już taki duży na 72 że śmiało możesz się brać za 35, przynajmniej na próbę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klapouch Napisano 30 Czerwca 2021 Autor Share Napisano 30 Czerwca 2021 32 minuty temu, Evildead napisał: Wygląda całkiem całkiem, już nawet pomijając merytorykę ale tu trzeba mieć wiedzę jak @meser262, sam Jagdiger już taki duży na 72 że śmiało możesz się brać za 35, przynajmniej na próbę @meser262dużo podpowiedział. Gdyby nie on zamiast żółtego byłby 3-kolor i wtopa:) co do 1/35 - tak, mam kilka na stanie. Mam tez kilka na koncie, ale lepiej ich nie wspominać cały stos 72 czeka na zrobienie, lubię je, bo się szybko składa i można malować ale 35 się tez pojawi. Bardzo niedługo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 30 Czerwca 2021 Share Napisano 30 Czerwca 2021 6 minut temu, Klapouch napisał: @meser262dużo podpowiedział. Gdyby nie on zamiast żółtego byłby 3-kolor i wtopa:) co do 1/35 - tak, mam kilka na stanie. Mam tez kilka na koncie, ale lepiej ich nie wspominać cały stos 72 czeka na zrobienie, lubię je, bo się szybko składa i można malować ale 35 się tez pojawi. Bardzo niedługo. No i git, jak krytyka to na pierwszym zdjęciu trochę ten szef na lufie widoczny 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FLECZER Napisano 30 Czerwca 2021 Share Napisano 30 Czerwca 2021 Porządny model. Bez fajerwerków ale podoba mi się. Siatki trochę zachlapanie farbą ale to drobiazg. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klapouch Napisano 30 Czerwca 2021 Autor Share Napisano 30 Czerwca 2021 55 minut temu, FLECZER napisał: Porządny model. Bez fajerwerków ale podoba mi się. Siatki trochę zachlapanie farbą ale to drobiazg. No właśnie. Liczyłem, że dunkelgelb jako jasny kolor będzie łatwy i te fajerwerki choć trochę da się osiągnąć. Niestety albo kolor nie jest taki łatwy jak myślałem, albo zimmerit wpływa na odbiór (inaczej wygląda na nim cieniowanie, ciężko mi było namalować trochę światła) - koniec końców wyszło jak wyszło. Trzeba ćwiczyć. 2 godziny temu, Evildead napisał: No i git, jak krytyka to na pierwszym zdjęciu trochę ten szef na lufie widoczny No trochę tak. Bardziej na zdjęciach niż na żywo. Ogólnie model bardzo przyjemny w składaniu. Nawet te gumowe gąski są fajne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FLECZER Napisano 30 Czerwca 2021 Share Napisano 30 Czerwca 2021 39 minut temu, Klapouch napisał: Nawet te gumowe gąski są fajne. DSy są fajne tylko jak są "świeże". Jak masz model zależały w magazynku to robi się tragedia. Twarde, kruche i w zasadzie nadające się do kosza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 30 Czerwca 2021 Share Napisano 30 Czerwca 2021 4 godziny temu, Klapouch napisał: @meser262dużo podpowiedział. Gdyby nie on zamiast żółtego byłby 3-kolor i wtopa:) A czy już położyłeś to trójkolorowe kamo? Pytam, bo mam wrażenie, że spod żółtego jakieś ciemniejsze barwy wyglądają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klapouch Napisano 30 Czerwca 2021 Autor Share Napisano 30 Czerwca 2021 21 minut temu, zaruk napisał: A czy już położyłeś to trójkolorowe kamo? Pytam, bo mam wrażenie, że spod żółtego jakieś ciemniejsze barwy wyglądają. Nie. Te ciemniejsze barwy to coś czym chciałem urozmaicić powierzchnię. Cały jednolicie żółty wyglądał słabo - dałem kilka tonów ciemniejszą bazę na której miał się lepiej odbić kurz/zacieki. Pomysł może i dobry, nad wykonaniem trzeba popracować . Zdjęcia podbijają ten efekt, w rzeczywistości jest delikatniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 30 Czerwca 2021 Share Napisano 30 Czerwca 2021 Rozumiem. Namawiałbym jednak na 1/35. Zdecydowanie bardziej fotogeniczna skala. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi