Mozdi Napisano 8 Lipca 2021 Share Napisano 8 Lipca 2021 Witam Przedstawiam wam kolejny model SCANIA 142H. W modelu została przedłużona rama, dodane odbłyśniki w lampach. Model nie jest idealny ale starałem się jak mogłem. Kabina jest brudniejsza iż na zdjęciach. Diorama została zbudowana od podstaw. Pierwszy raz miałem z czymś takim do czynienia, więc wybaczcie błędy . 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 8 Lipca 2021 Share Napisano 8 Lipca 2021 zupełnie nie moje klimaty ale myślę że wyszło całkiem nieźle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klapouch Napisano 8 Lipca 2021 Share Napisano 8 Lipca 2021 Też mi się wydaje, że wyszło OK. Najmniej mi się podoba błoto. najbardziej drewno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 8 Lipca 2021 Share Napisano 8 Lipca 2021 Ciężarówka wyszła fajnie, realistycznie, tylko ten pasek trawy po środku jakoś tak psuje odbiór , no i błoto można było trochę urozmaicić bo wygląda jak brązowa tafla lodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slaw_21 Napisano 8 Lipca 2021 Share Napisano 8 Lipca 2021 Nie robiłem nigdy modeli pojazdów „specjalistycznych” ale bardzo lubię takie oglądać, a ostatnio trochę ich tu w galerii było. Wygląda bardzo fajnie, choć można by troszkę przybrudzić boki kabiny. Co do błota, to błoto z zasady jest nieobliczalne, ale tak rzadkie jak tu nie tworzyło by takich równych górek i dolinek, można by mu dać trochę gruzłowatości. Drewno jest bardzo dobrze realistycznie dobrane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mozdi Napisano 9 Lipca 2021 Autor Share Napisano 9 Lipca 2021 Niestety błota już nie jestem w stanie zmienić. Chyba że macie jakiś pomysł. Co do kabiny w rzeczywistości jest brudniejsza niż na zdjęciach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adi_td1 Napisano 15 Sierpnia 2021 Share Napisano 15 Sierpnia 2021 Jak na pierwszy raz wysoki poziom, wiadomo że znawcom nie pasuje to czy tamto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 15 Sierpnia 2021 Share Napisano 15 Sierpnia 2021 Cześć! Wyszło bardzo dobrze! Wiadomo, na siłę można by się doczepić do tego czy tamtego - np. zastanowić się nad spodem miski olejowej... Co do błota, to ja bym proponował matowym lakierem albo farbą pomalować "górki", a doły zostawić błyszczące, bo tam się woda zbiera - i to już powinno załatwić sprawę. Gratuluję modelu, pozdrawiam i życzę miłego dnia Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi