Staryfajter1954 Napisano 13 Lipca 2021 Share Napisano 13 Lipca 2021 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus Napisano 13 Lipca 2021 Share Napisano 13 Lipca 2021 Cudo piękny model, Wypraski sklonowane przez Frog potem Novo. Zbudowałem z edycji Novo przerobiony do wersji D . Klasyka. Pozdrawiam Focus 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 13 Lipca 2021 Autor Share Napisano 13 Lipca 2021 26 minut temu, Focus napisał: Cudo piękny model, Wypraski sklonowane przez Frog potem Novo. Zbudowałem z edycji Novo przerobiony do wersji D . Klasyka. Pozdrawiam Focus Podoba Ci się sklejony przeze mnie model czy prezentowany zestaw ? Masz rację ten model został skopiowany albo sklonowany przez FROGa a jego produkcję pod koniec lat 70 kontynuowało NOVO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus Napisano 14 Lipca 2021 Share Napisano 14 Lipca 2021 Świetny in box no i fajny model prezentowanego zestawu. Podoba mi się taki pomysł. Pozdrawiam Focus 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 14 Lipca 2021 Autor Share Napisano 14 Lipca 2021 1 godzinę temu, Focus napisał: Świetny in box no i fajny model prezentowanego zestawu. Podoba mi się taki pomysł. Pozdrawiam Focus Dzięki. Niebawem wrzucę kolejny. Może Jaguar z FROGa ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus Napisano 14 Lipca 2021 Share Napisano 14 Lipca 2021 Chętnie obejrzę bo sam zbudowałem model Jaguara GR 1 z Novo 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 14 Lipca 2021 Autor Share Napisano 14 Lipca 2021 25 minut temu, Focus napisał: Chętnie obejrzę bo sam zbudowałem model Jaguara GR 1 z Novo Ja również lata temu (jakieś 30 lat temu ) skleiłem Jaguara z NOVO ale podarowałem go koledze i co się z nim potem działo niestety nie wiem. Pamiętam jedynie jak stał u niego na półce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 24 Lipca 2021 Share Napisano 24 Lipca 2021 Chyba tego Phantoma pakował też ZTS? Wiem, że coś podobnego kupiłem swojemu synowi w czasach kiedy jeszcze tylko kleił sam plastyk, nawet bez malowania czyli tak ze dwadzieścia lat temu. Inboxik super, dzięki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 24 Lipca 2021 Autor Share Napisano 24 Lipca 2021 38 minut temu, jmx62 napisał: Chyba tego Phantoma pakował też ZTS? Wiem, że coś podobnego kupiłem swojemu synowi w czasach kiedy jeszcze tylko kleił sam plastyk, nawet bez malowania czyli tak ze dwadzieścia lat temu. Inboxik super, dzięki Tego Phantoma II nie pakował ZTS Plastyk :). Pakował za to jego kopię (będzie też oddzielny inbox) wykonaną w latach 70 przez firmę FROG. Model niezwykle podobny ale bez nitowania wypukłego i różniący się kilkoma detalami oraz ich ułożeniem na ramkach. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 24 Lipca 2021 Share Napisano 24 Lipca 2021 Patrząc na te wypraski cieszę się , że technika idzie do przodu i teraz mamy troche lepiej wyglądające modele :). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 24 Lipca 2021 Share Napisano 24 Lipca 2021 Fakt, chyba nie miał wogóle nitowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 24 Lipca 2021 Autor Share Napisano 24 Lipca 2021 11 godzin temu, kowal76 napisał: Patrząc na te wypraski cieszę się , że technika idzie do przodu i teraz mamy troche lepiej wyglądające modele :). Owszem nie da się ukryć, że i technologia projektowania i produkowania modeli redukcyjnych modeli poszła do przodu co nie znaczy, że Hasegawa w ofercie ma nadal modele starszej generacji w tym Phantoma II ale tym razem w wersji długonosej E/EJ/F, którego z czasem również pokażę w dziale inboxy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi