Focus Napisano 13 Lipca 2021 Napisano 13 Lipca 2021 Cudo piękny model, Wypraski sklonowane przez Frog potem Novo. Zbudowałem z edycji Novo przerobiony do wersji D . Klasyka. Pozdrawiam Focus 2 Cytuj
Staryfajter1954 Napisano 13 Lipca 2021 Autor Napisano 13 Lipca 2021 26 minut temu, Focus napisał: Cudo piękny model, Wypraski sklonowane przez Frog potem Novo. Zbudowałem z edycji Novo przerobiony do wersji D . Klasyka. Pozdrawiam Focus Podoba Ci się sklejony przeze mnie model czy prezentowany zestaw ? Masz rację ten model został skopiowany albo sklonowany przez FROGa a jego produkcję pod koniec lat 70 kontynuowało NOVO. Cytuj
Focus Napisano 14 Lipca 2021 Napisano 14 Lipca 2021 Świetny in box no i fajny model prezentowanego zestawu. Podoba mi się taki pomysł. Pozdrawiam Focus 1 Cytuj
Staryfajter1954 Napisano 14 Lipca 2021 Autor Napisano 14 Lipca 2021 1 godzinę temu, Focus napisał: Świetny in box no i fajny model prezentowanego zestawu. Podoba mi się taki pomysł. Pozdrawiam Focus Dzięki. Niebawem wrzucę kolejny. Może Jaguar z FROGa ? Cytuj
Focus Napisano 14 Lipca 2021 Napisano 14 Lipca 2021 Chętnie obejrzę bo sam zbudowałem model Jaguara GR 1 z Novo 2 Cytuj
Staryfajter1954 Napisano 14 Lipca 2021 Autor Napisano 14 Lipca 2021 25 minut temu, Focus napisał: Chętnie obejrzę bo sam zbudowałem model Jaguara GR 1 z Novo Ja również lata temu (jakieś 30 lat temu ) skleiłem Jaguara z NOVO ale podarowałem go koledze i co się z nim potem działo niestety nie wiem. Pamiętam jedynie jak stał u niego na półce. Cytuj
jmx62 Napisano 24 Lipca 2021 Napisano 24 Lipca 2021 Chyba tego Phantoma pakował też ZTS? Wiem, że coś podobnego kupiłem swojemu synowi w czasach kiedy jeszcze tylko kleił sam plastyk, nawet bez malowania czyli tak ze dwadzieścia lat temu. Inboxik super, dzięki 1 Cytuj
Staryfajter1954 Napisano 24 Lipca 2021 Autor Napisano 24 Lipca 2021 38 minut temu, jmx62 napisał: Chyba tego Phantoma pakował też ZTS? Wiem, że coś podobnego kupiłem swojemu synowi w czasach kiedy jeszcze tylko kleił sam plastyk, nawet bez malowania czyli tak ze dwadzieścia lat temu. Inboxik super, dzięki Tego Phantoma II nie pakował ZTS Plastyk :). Pakował za to jego kopię (będzie też oddzielny inbox) wykonaną w latach 70 przez firmę FROG. Model niezwykle podobny ale bez nitowania wypukłego i różniący się kilkoma detalami oraz ich ułożeniem na ramkach. 1 Cytuj
kowal76 Napisano 24 Lipca 2021 Napisano 24 Lipca 2021 Patrząc na te wypraski cieszę się , że technika idzie do przodu i teraz mamy troche lepiej wyglądające modele :). Cytuj
Staryfajter1954 Napisano 24 Lipca 2021 Autor Napisano 24 Lipca 2021 11 godzin temu, kowal76 napisał: Patrząc na te wypraski cieszę się , że technika idzie do przodu i teraz mamy troche lepiej wyglądające modele :). Owszem nie da się ukryć, że i technologia projektowania i produkowania modeli redukcyjnych modeli poszła do przodu co nie znaczy, że Hasegawa w ofercie ma nadal modele starszej generacji w tym Phantoma II ale tym razem w wersji długonosej E/EJ/F, którego z czasem również pokażę w dziale inboxy. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi