jpl Napisano 16 Lipca 2021 Share Napisano 16 Lipca 2021 (edytowane) No to U - Boot gotowy. Warsztat jest tutaj. Generalnie jestem zadowolony z budowy. Nie jest to trudny model, spasowanie bardzo dobre. Ogółem polecam. PS: ostatecznie wybrałem "rurową" osłonę - reling wokół kiosku, ale dla jasności dodałem też zdjęcia z tą płócienną, żeby można było zobaczyć, jak wygląda. Na nią nie dawałem już washa, ogółem nie brudziłem go za bardzo. Tak więc wygląda: Edytowane 16 Lipca 2021 przez jpl 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 17 Lipca 2021 Share Napisano 17 Lipca 2021 (edytowane) Całkiem nieźle zmalowany, zastanawia mnie tylko ubogość olinowania jak na o.p. z Wielkiej Wojny... tylko tyle było wg instrukcji ? EDIT ---------------------------------------- zwracam honor - wyszedłem na ignoranta po małym researchu wychodzi na to że rzeczywiście na tym typie był tylko jeden stały maszcik : ale uwaga ! linki były zdwojone a na górze przy maszcie pod rejką były bloczki - z tego względu że to iż to były flaglinki do szybkiej komunikacji wizualnej przy pływaniu na powierzchni @jpl - myślę że warto by się pokusić o waloryzację tego elementu bo przy takich gabarytach modelu takie dodatki bardzo wzbogacają odbiór. Dodatkowe omasztowanie na dziobie i na rufie też było ale montowane tylko czasowo przy wynurzeniu na potrzeby komunikacji radiowej. Przed zanurzeniem okrętu osprzęt był demontowany (to są te widoczne na modelu "tyczki" mocowane wzdłuż burt) Edytowane 17 Lipca 2021 przez M.A.V. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jpl Napisano 23 Lipca 2021 Autor Share Napisano 23 Lipca 2021 O popatrz, nie rozgryzłem tego. Dzięki za info o tych flaglinkach! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek B Napisano 24 Lipca 2021 Share Napisano 24 Lipca 2021 Bardzo fajny model, gratuluję Śledziłem budowę od samego początku i wnioskuję, że pomimo swoich gabarytów model nie jest zbyt skomplikowany w budowie? Oglądając Twoje filmy na YT włączył mi się tryb "chcę go" i właśnie zamówiłem go sobie na urodziny 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 25 Lipca 2021 Share Napisano 25 Lipca 2021 14 godzin temu, Krzysiek B napisał: ....włączył mi się tryb "chcę go" i właśnie zamówiłem go sobie na urodziny jak chcesz budować "na bogato" to Czesi opracowali blaszki do niego : https://www.rcsubs.cz/index.php/photo-etched-sets/65-sm-u-9-1-72-das-werk-dw72001 ale chyba jeszcze nie są oficjalnie odstępne w sprzedaży 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jpl Napisano 30 Lipca 2021 Autor Share Napisano 30 Lipca 2021 W dniu 24.07.2021 o 14:40, Krzysiek B napisał: Bardzo fajny model, gratuluję Śledziłem budowę od samego początku i wnioskuję, że pomimo swoich gabarytów model nie jest zbyt skomplikowany w budowie? Oglądając Twoje filmy na YT włączył mi się tryb "chcę go" i właśnie zamówiłem go sobie na urodziny Otóż nie. Problem jest z jego wielkością, potrzeba sporo miejsca, żeby nim operować. Ale nie jest to trudny model. Dzięki za gratulacje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi