P@wel Napisano 4 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 4 Stycznia 2009 Też się z tym nie spotkałem... oj coś czuję, że czeka mnie sporo roboty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł216 Napisano 4 Stycznia 2009 Share Napisano 4 Stycznia 2009 Człowiek uczy się na błędach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
scaniafan Napisano 5 Stycznia 2009 Share Napisano 5 Stycznia 2009 Dziękuje za komentarze Mam pytanie do specjalistów. Chodzi o te dolne światła. Czy występują one w każdym ciągniku, czy są opcjonalne podczas zakupu ciężarówki. W swojej Scanii zaszpachlowałem je i nie wiem czy robić nowe czy darować sobie. wiadomo jak są opcjonalne to kłopot z głowy. Może banalne pytanie ale chcę być pewny. Jeśli chodzi o te światła to niekoniecznie w każdej Scanii są. Wyposażenie ciężarówek Scanii było różne w różnych krajach, dlatego można spotkać (choć bardzo rzadko) wersje bez nich. Najlepiej jest wkleić stare światła i pomalować całość - wygląda to wtedy jak zaślepki w miejscu, gdzie powinny być. Jeśli znajdę gdzieś zdjęcie takiej Scanii to wrzucę na forum. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Napisano 5 Stycznia 2009 Share Napisano 5 Stycznia 2009 Scaniafan ma racje, też się spotkałem z brakiem tych świateł(bardzo rzadko) pomysł z tymi zaślepkami możesz zastosować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiek14pl Napisano 5 Stycznia 2009 Share Napisano 5 Stycznia 2009 Witam, ja znalazłem scanie z zaślepką Zdjęcia pobrane z "www.otomoto.pl" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sandi Napisano 5 Stycznia 2009 Share Napisano 5 Stycznia 2009 Albo kolego poprostu jak nie masz takich kloszy to popytaj bo w nowywch wersjach scania(przynajmniej w atelierze r620)są takie dodatkowe do starych typów i one zostają a więc mozesz popytac czy ktos ci ich nie opchnie.Nawet w magnumce tej nowej sa klosze do starej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P@wel Napisano 5 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 5 Stycznia 2009 Dzięki wszystkim za wyjaśnienie Prawdopodobnie zrobię zaślepki. Pomyślę jeszcze nad tym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebastian77 Napisano 5 Stycznia 2009 Share Napisano 5 Stycznia 2009 Bardzo ładnie się to prezentuje. Pomysł ciekawy i daje do myślenia o naśladowaniu albo przynajmniej próbie stworzenia czegoś podobnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P@wel Napisano 8 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 8 Stycznia 2009 Witam. Pomalowałem owiewkę na kolor czerwony.* Na zdjęciach nie wygląda to najlepiej. Muszę domalować jeszcze jeden czarny pasek, małe światełka po bokach i koniec. Jutro postaram się to zrobić ale nie wiem czy się uda. Wiadomo nie będzie idealnie bo to renowacja i strasznie już mnie męczy ten model. * Na taki kolor postanowiłem pomalować kabinę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gierłoś Napisano 8 Stycznia 2009 Share Napisano 8 Stycznia 2009 Nie jest źle !! powodzenia życzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł216 Napisano 8 Stycznia 2009 Share Napisano 8 Stycznia 2009 Troche ta linia podziału jest krzywa albo to wina fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P@wel Napisano 10 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 10 Stycznia 2009 Witam Podłubałem trochę przy nadkolach. Już po raz 2 (chyba) zmieniły one kolor tym razem czerwony. nałożyłem kalki i zmieniłem tą nieszczęsną wykałaczkę. Co do świateł to nic zmieniał nie będę. Przezroczyste na pewno nie będą. Przykurzy się, potem wash i mam nadzieję, że nie będzie się rzucało w oczy. fotki: Paweł216 linia jest trochę krzywa ale pomalowałem już czarny pas i nie widać tak strasznie. Dzisiaj dokończę owiewkę i może dam fotki, a jak się nie uda to jutro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł216 Napisano 10 Stycznia 2009 Share Napisano 10 Stycznia 2009 No ładnie Piasty mogłeś pomalowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P@wel Napisano 10 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 10 Stycznia 2009 Dzięki No faktycznie pomaluję piasty i dekle z przodu. EDIT: Qrcze nie lubię takich błyszczących części. Dziś jeszcze tak na szybko fotka owiewki. Jutro jeszcze drobne poprawki. Te małe światełka zrobiłem metalizerem. Innego wyjścia nie widzę w takiej sytuacji. Szkoda że nie są przeźroczyste P.S Sorki za jakość zdjęć. Jutro dam lepsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raben Napisano 10 Stycznia 2009 Share Napisano 10 Stycznia 2009 Po zmianie koloru owiewka wygląda znacznie lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł216 Napisano 10 Stycznia 2009 Share Napisano 10 Stycznia 2009 No całkiem przyzwoicie to wygląda xD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartini Napisano 11 Stycznia 2009 Share Napisano 11 Stycznia 2009 Rzeczywiście lepiej się prezentuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi