Skocz do zawartości

[RENOWACJA]Scania 144L & naczepa do przewozu drewna

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 116
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
Dziękuje za komentarze

Mam pytanie do specjalistów. Chodzi o te dolne światła.

Czy występują one w każdym ciągniku, czy są opcjonalne podczas zakupu ciężarówki. W swojej Scanii zaszpachlowałem je i nie wiem czy robić nowe czy darować sobie. wiadomo jak są opcjonalne to kłopot z głowy.

Może banalne pytanie ale chcę być pewny.

Jeśli chodzi o te światła to niekoniecznie w każdej Scanii są. Wyposażenie ciężarówek Scanii było różne w różnych krajach, dlatego można spotkać (choć bardzo rzadko) wersje bez nich. Najlepiej jest wkleić stare światła i pomalować całość - wygląda to wtedy jak zaślepki w miejscu, gdzie powinny być. Jeśli znajdę gdzieś zdjęcie takiej Scanii to wrzucę na forum. Pozdrawiam

Napisano

Scaniafan ma racje, też się spotkałem z brakiem tych świateł(bardzo rzadko) pomysł z tymi zaślepkami możesz zastosować

Napisano

Albo kolego poprostu jak nie masz takich kloszy to popytaj bo w nowywch wersjach scania(przynajmniej w atelierze r620)są takie dodatkowe do starych typów i one zostają a więc mozesz popytac czy ktos ci ich nie opchnie.Nawet w magnumce tej nowej sa klosze do starej

Napisano

Dzięki wszystkim za wyjaśnienie

Prawdopodobnie zrobię zaślepki. Pomyślę jeszcze nad tym.

Napisano

Witam.

Pomalowałem owiewkę na kolor czerwony.*

DSC01386.JPG

Na zdjęciach nie wygląda to najlepiej. Muszę domalować jeszcze jeden czarny pasek, małe światełka po bokach i koniec. Jutro postaram się to zrobić ale nie wiem czy się uda. Wiadomo nie będzie idealnie bo to renowacja i strasznie już mnie męczy ten model.

* Na taki kolor postanowiłem pomalować kabinę.

Napisano

Witam

Podłubałem trochę przy nadkolach. Już po raz 2 (chyba) zmieniły one kolor tym razem czerwony. nałożyłem kalki i zmieniłem tą nieszczęsną wykałaczkę. Co do świateł to nic zmieniał nie będę. Przezroczyste na pewno nie będą. Przykurzy się, potem wash i mam nadzieję, że nie będzie się rzucało w oczy.

fotki:

DSC01397.JPG

DSC01400.JPG

Paweł216 linia jest trochę krzywa ale pomalowałem już czarny pas i nie widać tak strasznie. Dzisiaj dokończę owiewkę i może dam fotki, a jak się nie uda to jutro.

Napisano

Dzięki No faktycznie pomaluję piasty i dekle z przodu.

EDIT:

Qrcze nie lubię takich błyszczących części.

Dziś jeszcze tak na szybko fotka owiewki.

DSC01408.JPG

Jutro jeszcze drobne poprawki. Te małe światełka zrobiłem metalizerem. Innego wyjścia nie widzę w takiej sytuacji. Szkoda że nie są przeźroczyste

P.S

Sorki za jakość zdjęć. Jutro dam lepsze.