Szwajcer Napisano 27 Sierpnia 2021 Share Napisano 27 Sierpnia 2021 Witajcie ! Po wielu latach powróciłem do modelarstwa ,skladam JU-52 i maluję farbami revella I którejkolwiek bym się nie chwycił to wszystkie poprostu nie kryją dobrze modelu,takie jakby rozcieńczone były... I teraz pytanie,to ja jestem daremny,czy plastik jakiś dziwny a może wszystkie farby są tandetne... Pomóżcie jak ma kto jakiś pomysl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fixer Napisano 27 Sierpnia 2021 Share Napisano 27 Sierpnia 2021 Farby wymieszałeś? To akryle czy olejne? Czym rozcieńczasz? Podkład na modelu jest, czy na goły plastik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 27 Sierpnia 2021 Share Napisano 27 Sierpnia 2021 Powierzchnię przed malowaniem , należy odtłuścić po przez kąpiel w ciepłej wodzie z płynem do mycia naczyń. Po wyschnięciu plastik należy pokryć podkładem np. w spray-u Po całkowitym wyschnięciu podkładu można malować farbą zasadniczą (pędzlem lub aerografem). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Juffre Napisano 27 Sierpnia 2021 Share Napisano 27 Sierpnia 2021 Do pędzla podkład to podstawa. Do malowania polecam Vallejo Model Color, najelpiej rozcieńczone glaze medium. Bardzo dobrze kryją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szwajcer Napisano 27 Sierpnia 2021 Autor Share Napisano 27 Sierpnia 2021 (edytowane) pięknie dziekuje za podpowiedzi! Edytowane 27 Sierpnia 2021 przez Szwajcer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianosPL Napisano 27 Sierpnia 2021 Share Napisano 27 Sierpnia 2021 Ja nigdy nie myłem i nie myje wyprasek, wystarczy dobry podkład to farba nie odejdzie nigdy mi sie nie zdarzyło zeby farba odpadła czy to akryl czy emalia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 29 Sierpnia 2021 Share Napisano 29 Sierpnia 2021 Ja myję...już kilka miałem takie jakby tłuste...dobrze wymieszaj, w kilku revelkach pigment na dnie ruszałem śrubokrętem tak osiadł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi