barszczo Napisano 1 Września 2021 Share Napisano 1 Września 2021 An-14 Pszczółka, ostatni Plasticart którego kupiłem i skleiłem. Było to w roku 1988. Otrzymał barwy armii NRD w kamuflażu, a malowany był polskimi farbami z zestawu w szklanych buteleczkach. To był bardzo fajny model, miał całe wnętrze i otwierane tylne drzwi. Linie były wypukłe. Pamiętam też niezbyt przejrzyste oszklenie. Pszczółka to jeden z ostatnich modeli Plasticarta. W sumie szkoda bo jakość już się trochę poprawiła i skala też była normalniejsza. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 1 Września 2021 Share Napisano 1 Września 2021 Miałem i stosunkowo miło wspominam. Oczywiście Humbrol + pędzle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 1 Września 2021 Share Napisano 1 Września 2021 Jednego zrobiłem w barwach maskujących NRD. A uwierzycie, że w latach posuchy, drugiego zacząłem przerabiać na An-28... Poległem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 1 Września 2021 Share Napisano 1 Września 2021 Miałem i ten model. Niestety ale pozostały mi po nim jedynie koła... Był to pierwszy model redukcyjny Plasticarta, który reprezentował sensowny poziom jak na lata 80. Model, którego Plasticart nie musiał się wreszcie wstydzić i który wreszcie nie był modelopodobnym potworkiem a bardzo dobrą bazą do zbudowania prawdziwej repliki Ana-14. Szkoda, że Plastikacart nie poszedł za ciosem i nie wprowadził na rynek Ana-28, który przecież jest pochodną i rozwinięciem Pszczółki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi