Marcin M. Napisano 3 Września 2021 Share Napisano 3 Września 2021 Powracam do ulubionej skali. INBOX Będę robił dwie wersje, konieczny był zakup drugiego... Budżet mam przekroczony, a tyle figurek pięknych wokoło do pomalowania... W podkładzie. M. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 3 Września 2021 Share Napisano 3 Września 2021 Ars longa, vita brevis... Działaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 4 Września 2021 Autor Share Napisano 4 Września 2021 No to zaczynam. Red leather na kapeluszu, pzgrau na czaszce, mephiston red na kołnierzu. Zastanawiam się, czy dół kiecki i rękaw dać w zieloności, czy raczej ciągnąć w zbliżonym do góry, kolorze. Jednak nie chcę, żeby wyszedł zbyt optymistyczny. A na zdjęciu już mi się czerwony nie podoba : A może całkiem w monokolorze go zrobić? Jak myślicie? Są już pomalowani w necie do znalezienia, ale nie chcę, jak to mówią, ściągać. Najwyżej zmyję... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 4 Września 2021 Share Napisano 4 Września 2021 W monokolorze czyli na czerwono? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 4 Września 2021 Autor Share Napisano 4 Września 2021 (edytowane) 6 minut temu, zaruk napisał: W monokolorze czyli na czerwono? Myślałem raczej o ciemnej/zgniłej zieleni lubo brązach. W czerwieniach bardziej na inkwizytora by wyglądał albo innego biskupa. Edytowane 4 Września 2021 przez Marcin M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 13 Września 2021 Autor Share Napisano 13 Września 2021 Malowanie osobno każdej części to nie był zbyt rozsądny pomysł. Połączyłem, zapodkładowałem czarnym po całości i szarym z kąta i dałem Olive Drab Miga. Teraz powinno zacząć grać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 25 Września 2021 Autor Share Napisano 25 Września 2021 Ciężko pogodzić sport (nawet amatorsko uprawiany) z modelarstwem... Ale coś pchnąłem do przodu... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 25 Września 2021 Share Napisano 25 Września 2021 ten kolorek dużo lepszy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 29 Września 2021 Autor Share Napisano 29 Września 2021 Stary dobry olive drab... Próbowałem ożywić całość malując czerep na skórzastorudo, ale efekt nie był zbyt dobry. Będzie więc w szarościach. Tu na razie wstępnie rozplanowanie przyciemnień. Nad kolorem dzioba jeszcze się zastanawiam, mógłby być inny, bo to osobny element stroju. Myślę, że jedynym żywszym akcentem będą gogle. M. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 29 Września 2021 Share Napisano 29 Września 2021 w kwestii dziobowej taki żarcik : 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 13 Października 2021 Autor Share Napisano 13 Października 2021 Pomysł bardzo dobry, M.A.V! Przypadkiem wersja trzewikodziobowa najbardziej mi podpasowała. Będzie obity blachą. Dół zrobię szary, tak jak tylna część czerepu, nie chcę pójść w pstrokaciznę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 14 Października 2021 Share Napisano 14 Października 2021 Nieźle to wyszło zastanawiam się co z szybkami w goglach żeby to w miarę wyglądało (wspominając niedawną "walkę" z jubilerem) - może jakiś bardzo jasnoszary...? bo te eksperymenty z błękitami słabo wychodziły Poza tym jak jest jasnoszary to zawsze można powiedzieć że my zaparowały ze strachu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 17 Października 2021 Autor Share Napisano 17 Października 2021 W dniu 14.10.2021 o 06:53, M.A.V. napisał: Nieźle to wyszło Dzięki, tez mi się podoba, zawsze to jakas odmiana. W dniu 14.10.2021 o 06:53, M.A.V. napisał: zastanawiam się co z szybkami w goglach żeby to w miarę wyglądało (wspominając niedawną "walkę" z jubilerem) - może jakiś bardzo jasnoszary...? bo te eksperymenty z błękitami słabo wychodziły Żeby ożywić całość i nadać popiersiu trochę diaboliczności - będą czerwone. Obejrzałem parę filmów z poradami jak gogle i wizjery malować; cóż, może się uda ta razą. Srebrny podkład zwashowany nulnem i czerwone koło pośrodku. M. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 18 Października 2021 Autor Share Napisano 18 Października 2021 Takie coś mi wyszło, wet blending. Kapelusz do zdjęcia włożony, żeby sprawdzić, czy cienie odpowiednie. Jeszcze błysk w oku muszę umiejscowić gdzieś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 19 Października 2021 Autor Share Napisano 19 Października 2021 Kapelusz wklejony w docelowe miejsce, przynajmniej teraz mogę go pomalować na gotowo, na bieżąco porównując do całości - tak mi będzie łatwiej. Z oryginalnej różdżki wykorzystam tylko głowicę - rękojeść, wydaje mi się bowiem za długa i obawiam się strat po umieszczeniu całości na postumencie (transport itp.). Na razie wziąłem wykałaczkę, jutro sprawdzę, czy drut spawalniczy będzie lepszy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 19 Października 2021 Share Napisano 19 Października 2021 Mam podobne, wielkie nożyce po swojej babci. Przedwojenne. To Gerlach? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 19 Października 2021 Autor Share Napisano 19 Października 2021 Gerlach. Małe i poręczne. Nie wymagają ostrzenia, przynajmniej na razie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 24 Października 2021 Autor Share Napisano 24 Października 2021 Drugi doktor, w wersji "po fajrancie", na sucho złożony, fajna twarz, sterana: Maska - trochę innego kroju, chyba ją zrobię skórzaną, od góry będzie jeszcze szeleczka. Kilka nitów usunę, żeby nie była taka nowa: M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 1 Listopada 2021 Autor Share Napisano 1 Listopada 2021 Figurkę obsadziłem docelowo na postumencie. Na kijku ushabti bone zmiksowany z jakimś piaskowym... Drugi - w podkładzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kalor Napisano 1 Listopada 2021 Share Napisano 1 Listopada 2021 Tak się tylko zastanawiam, ta peleryna na ramionach wygląda na skórzaną ale mimo to mam wrażenie że i tak trochę za mocno się błyszczy. Planujesz też jakieś przetarcia/przekolorowania żeby wygladała na bardziej zużytą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 2 Listopada 2021 Autor Share Napisano 2 Listopada 2021 21 godzin temu, Kalor napisał: Tak się tylko zastanawiam, ta peleryna na ramionach wygląda na skórzaną ale mimo to mam wrażenie że i tak trochę za mocno się błyszczy. Planujesz też jakieś przetarcia/przekolorowania żeby wygladała na bardziej zużytą? Na koniec dostanie matem po pelerynie. Mój błąd, że nie dodałem w trakcie matt medium. Zacząłem malować twarz. Tym razem spróbuję spojrzeć na temat trochę inaczej. Skarsnik green, biel-tan green, agrax eartshade, hajlajty żółtym: M. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 3 Listopada 2021 Autor Share Napisano 3 Listopada 2021 (edytowane) Trochę dzisiaj podziałałem... Prawe oko będę dopracowywał, będzie miał bielmo na tęczówce, ponadto głębsze cienie i przejścia kolorów wymagają poprawy. Edytowane 3 Listopada 2021 przez Marcin M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 5 Listopada 2021 Autor Share Napisano 5 Listopada 2021 Dolna część maski, rdzawości od AK. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 5 Listopada 2021 Share Napisano 5 Listopada 2021 straszniście wyszedł - można narobić w gacie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 6 Listopada 2021 Autor Share Napisano 6 Listopada 2021 W dniu 5.11.2021 o 21:21, M.A.V. napisał: straszniście wyszedł - można narobić w gacie Dzięki . Ale on w gruncie rzeczy, poczciwy i dobry człek jest. Dodałem trochę jasnego dołem, żeby kontrast był lepszy, jutro wygładzę całość, ale można przyjąć, że maska zrobiona. M. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi