Lipstein Napisano 6 Września 2022 Autor Share Napisano 6 Września 2022 Podstawka i oba modele wylądowały w poniedziałek w gablocie w biurze... Modele i koncepcja dioramy trochę mnie zmęczyła i postanowiłem, że to w zasadzie koniec projektu. Ale czytając po raz 5 D-Day Anthony Beevora stwierdziłem, że kiedy używano tych dział w północnej Francji było przecież gorące lato i warto kupić "dedykowane" figurki z MB, chociaż w letnich mundurach (opisane jako Master Box 3577 US Artillery Crew (Vietnam War 1965-1973). A zatem CDN... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 6 Września 2022 Share Napisano 6 Września 2022 2 godziny temu, Lipstein napisał: Podstawka i oba modele wylądowały w poniedziałek w gablocie w biurze... Modele i koncepcja dioramy trochę mnie zmęczyła i postanowiłem, że to w zasadzie koniec projektu. Ale czytając po raz 5 D-Day Anthony Beevora stwierdziłem, że kiedy używano tych dział w północnej Francji było przecież gorące lato i warto kupić "dedykowane" figurki z MB, chociaż w letnich mundurach (opisane jako Master Box 3577 US Artillery Crew (Vietnam War 1965-1973). A zatem CDN... Ja o tej obsłudze z MasterBoxa pisałem już w zeszłym roku w listopadzie , są dobrze wykonane ale jest ich za mało. Obsługa tego działa liczyła łącznie 14 osób ale to pewnie razem z kierowcami i obsługą przyczepy amunicyjnej M21 czy późniejszej M23 , myślę że zupełnie spokojnie wystarczą Ci 2 zestawy . Z tego co obejrzałem i policzyłem na filmach potrzebni będą : dowódca, celowniczy, zamkowy, 2-ch do noszenia pocisku na tym pięknie przez Ciebie wykonanym stelażu, jeden z ładunkiem miotającym 3-ech do "rammera" i ktoś do uzbrajania pocisków wychodzi dziesięciu jak w mordę strzelił, a nie zapomnij o wiaderku z tym płynnym mazidłem do przecierania gwintów w komorze nabojowej . Pozdr. A. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 8 Września 2022 Autor Share Napisano 8 Września 2022 Wiadro ulepię, do M12 też je dodałem, nawet nie wiedząc, że trzeba i do czego ono. Zestaw zamowilem jeden, złożę i pomaluję 5 z nich (bez tego golasa), z czasem dodam jakichś innych, coś przerobię z posiadanych i będę ich sukcesywnie dostawiał na dioramę, na pewno nie wszystkich na raz. Dzięki za uwagi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 7 Czerwca 2023 Autor Share Napisano 7 Czerwca 2023 Koniec zmagań, modele, pociski i figurki w gablocie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi