HubertK Napisano 13 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 13 Grudnia 2008 Przerobiłem przedział bombardiera, pozostało mi zrobić spadochron, wyjście awaryjne, siedzenie i ten patent do bombardowania przy niskich wysokościach. Poza tym wymyśliłem jak odwzorować powycierane nity na podłodze. Mało bo w międzyczasie zabrałem się za 2 dodatkowe projekty tzw. "reanimacyjne", ale o nich wkrótce Edit: Brudzić podłogę mocniej czy jest ok? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HubertK Napisano 31 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 31 Grudnia 2008 Przyśpieszamy! Parę drobiazgów dorobiłem: A w nowy rok Lancaster wleci na swoich skrzydłach Muszę podgonić, w nowym roku definitywnie skończę z kokpitem (teraz bawię się w waloryzację foteli). Ale będę mieć nowe zadanie-wzbogacanie gondoli podwozia . I zaczynam się przymierzać do Mitchella... W tym roku to by było tyle... Życzę szczęśliwego nowego roku wszystkim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł216 Napisano 31 Grudnia 2008 Share Napisano 31 Grudnia 2008 Ładny ten kokpit Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HubertK Napisano 24 Lutego 2009 Autor Share Napisano 24 Lutego 2009 Witajcie! Ferie, ferie wiec można coś na spokojnie porobić. Skończyłem kokpit ( ). Zamówiłem parę frykasów od Airesa i Eduarda. Czekając na paczkę przygotowuję wszystko co można bez tych elementów zrobić. Zwaloryzowałem przedział bombowy(pozostaje tylko co nie co pomalować), zabrałem się za elementy silnika, gdyż (jak to mam ostatnio w zwyczaju) chcę wyeksponować Rolls Royca. Teraz myślę jak odtworzyć bieżnik Pomysły mile widziane Pozdarwiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 24 Lutego 2009 Share Napisano 24 Lutego 2009 A gdybyś na łysą oponę ponaklejał jakieś kwadraciki z taśmy izolacyjnej (gładka i mocny klej) i ew. odlał w żywicy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HubertK Napisano 25 Lutego 2009 Autor Share Napisano 25 Lutego 2009 Aż taki pro nie jestem żeby robić odlewy żywiczne no i nie mam komponentów do tego :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 25 Lutego 2009 Share Napisano 25 Lutego 2009 To zrób potrzebną ilość kół, zamiast odlewać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hadzi Napisano 28 Lutego 2009 Share Napisano 28 Lutego 2009 W czasie wojny w europie raczej nie spotykano tego typu ogumienia, stosowano "łyse" opony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HubertK Napisano 28 Lutego 2009 Autor Share Napisano 28 Lutego 2009 No właśnie też tak myślałem dopóki nie poprzeglądałem kilku starych zdjęć na których widać tenże bieżnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HubertK Napisano 28 Marca 2009 Autor Share Napisano 28 Marca 2009 Ostatnio trochę więcej czasu udaje mi się przeznaczyć na budowę Lanca. I są efekty: -przetrasowałem linie podziału skrzydeł (czekałem na paczkę z martoli i tak jakoś się do tego przymierzyłem) -jestem w trakcie składania gondoli kół -tuninguję tylną wieżyczkę Teraz mszę przystosować silnik Airesa do modelu Revella. Niestety nie będzie to tak proste i przyjemne jak przy silnikach DB do Messerschmitów Lancaster dostanie polskie malowanie Pozrawiam Hubert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HubertK Napisano 16 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 16 Kwietnia 2009 Dzieeeeń-doooo-bryyyy Po długich walkach udało mi się doczepić na trwałe skrzydła. Walki były ciężkie, bo musiałem je stoczyć aż z czterema silnikami. Niestety Revell nie popisał sie tu spasowaniem elementów. Trochę mi zajęło nim udało mi się zniwelować szpary i wszelkie nierówności na łączeniach. Dodatkowym problemem było to, że części nr 86 (w sumie były dwie) miały jakiś defekt fabryczny, przez który przy najmniejszym zadrapaniu/uszkodzeniu schodziła cała wierzchnia warstwa plastiku Więc było szpachlowanie, trasowanie, szpachlowanie, trasowanie... aż do właściwego stanu. Zamontowałem Air Intakes'y z Quickboosta oraz posiedziałem trochę nad tylną wieżyczką. Dzisiaj powalczę ze statecznikami, i zacznę Lanca szykować do malowania. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HubertK Napisano 18 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 18 Kwietnia 2009 Stateczniki zrobione, kilka drobiazgów. Lanc zaczyna nabierać ładny kształt. Teraz czas na exterior od eduarda. I malowanie? Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HubertK Napisano 27 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 27 Kwietnia 2009 -preshading -bluetack -aftershading -tadam! Pierwsza faza malowania zakończona, jeszcze pozostały 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 27 Kwietnia 2009 Share Napisano 27 Kwietnia 2009 wow Odwaliłeś masę wspaniałej roboty, ogromne gratulacje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiotrPilot Napisano 28 Kwietnia 2009 Share Napisano 28 Kwietnia 2009 Zapowiada się naparwdę na konkurencyjny znanego nam Modelarzom Modelu Lancastera autorstwa Andrzeja Ziobera. Jestem pod wielkim wrażeniem . Zyczę dalszych sukcesów podczas wykonywania modelu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HubertK Napisano 29 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 29 Kwietnia 2009 Nie no bez przesady, do poziomu Andrzeja Ziobera mi jeszcze sporo brakuje . Dziękuję za miłe opinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HubertK Napisano 1 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 1 Czerwca 2009 Witam po dłuższej przerwie Zrobiłem wszelkie poprawki lakiernicze, miałem wiele perypetii, ale chyba nareszcie skończyłem Naniosłem też czarny kolor. Pytanie: Czy kolory/cienie/kontury są ok? Ja już dostaję oczopląsu jak porównuje lewe skrzydło z prawym Czy bawić się w cieniowanie spodu? korci mnie aby delikatnie zrobić aftershanding Proszę Was bardzo o opinię. Jeśli będzie ok to ruszam z koksem i kładę sidolux itd. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 1 Czerwca 2009 Share Napisano 1 Czerwca 2009 "You are my mastah" :P Suuuuper to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HubertK Napisano 2 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 2 Czerwca 2009 Dzięki jachud3. Jak sądzisz, czy cieniować spód? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 2 Czerwca 2009 Share Napisano 2 Czerwca 2009 Cieniować? Po co? Przecież wszystko jest czarne... I tak chyba nie będzie widać. Co do reszty samolotu - miodzio Ja bym już kładł sido, za dużo 'ulepszaczy' może w efekcie zepsuć cały model P.S.: Ach, byłbym zapomniał: silnik po lewej bliżej kokpitu zostanie tak rozbebeszony? przyjemnie teraz wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HubertK Napisano 2 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 2 Czerwca 2009 Chyba masz rację co do ulepszaczy Teraz muszę znaleźć czas na lakierowanie... Co do silnika, planuję go zrobić podobnie jak tu: http://img85.imageshack.us/img85/3729/dsc05823wk3.jpg pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 2 Czerwca 2009 Share Napisano 2 Czerwca 2009 Co do silnika, planuję go zrobić podobnie jak tu:http://img85.imageshack.us/img85/3729/dsc05823wk3.jpg Oooo, bardzo fajnie będzie Czekam na kaleczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HubertK Napisano 11 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 11 Czerwca 2009 Powalczyłem trochę z kalkami i muszę powiedzieć, że... masakra Kalki techmodu są cienkie przez co łatwo pękają, a żeby tego było mało to przy ustawianiu kalki z napisami rozpływają sie literki. Musiałem zastosować zastępczo oryginalne kalki od Revella. zrobione są skrzydła, czy;li to co uniwersalne. Jak w końcu się zastanowię czy robię BHF/BHX/BHB to zrobię resztę A w międzyczasie takie coś mi za oknem zakłócało spokój pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HubertK Napisano 12 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 12 Czerwca 2009 Niniejszym przedstawiam Avro Lancastera z 300 Dywizjonu Ziemi Mazowieckiej Teraz muszę nasączyć kalki hypersolem, położyć sido i można robić wash pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ipkinss Napisano 13 Czerwca 2009 Share Napisano 13 Czerwca 2009 Witam! Bardzo elegancko się prezentuje Twój Lancaster i bardzo ładnie wyszło Ci malowanie A Dywizjon 300 rulez Nadal kibicuję i pozdrawiam Ipkinss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi