jmx62 Posted September 21, 2021 Share Posted September 21, 2021 (edited) Model bardzo ciekawego samolotu francuskiego powstał w wytwórni Hellera w latach sześćdziesiątych. Mój sklejony w czasach pamiętnych zakupów w Składnicy Harcerskiej niestety poszedł w zapomnienie. Model na zdjęciach pochodzi z przepaku Śmera już z XXI wieku i został sklejony przez mojego syna Łukasza. Wyszedł jak wyszedł... ale trzyma fason przynajmniej na podstawce bo z podwoziem coś tam było nie halo Edited November 23, 2021 by jmx62 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Staryfajter1954 Posted September 22, 2021 Share Posted September 22, 2021 (edited) Zawsze mi się podobał ten samolot a model jako zestaw całkiem niezły. Edited September 22, 2021 by Staryfajter1954 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
WujekAlice Posted September 23, 2021 Share Posted September 23, 2021 Samolot fajny, ale model - słabiutki - nawet foteli w kabinie nie ma. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marczenko Posted November 22, 2021 Share Posted November 22, 2021 Właśnie ten brak wnętrza kabiny skutecznie mnie zniechęcił już jako dzieciaka do kupna tego modelu. Tak samo jak Amiot 143-teżnie ma wyposażenia kabiny. Z tą różnicą że Breguet ma jeszcze alternatywę w postaci modelu Special Hobby, to w przypadku Amiota nie będzie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cdarek Posted November 22, 2021 Share Posted November 22, 2021 ale kiedyś modele takie były, ważny był ogólny zarys.....pamiętacie modele z białego wytłoczka który trzeba było z niego wycinać, byli tacy którzy się tymi modelami zachwycali. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kolekcjoner WP Posted November 22, 2021 Share Posted November 22, 2021 (edited) Akurat go buduję w projekcie Mistercrafta Budowa przystopowała przez brak odpowiednich szachownic, ale myślę, że za niedługo uda mi się do niego znowu przysiąść. Wnętrze musiałem rzeczywiście dorobić. Brakuje mu również silników, które są po prostu czarnymi krążkami... Szpachli trochę poszło, bo już widać przesunięcia form. Na plus ładne nity jak w parowozie Edited November 22, 2021 by Kolekcjoner WP Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts