jmx62 Napisano 21 Września 2021 Share Napisano 21 Września 2021 (edytowane) Model bardzo ciekawego samolotu francuskiego powstał w wytwórni Hellera w latach sześćdziesiątych. Mój sklejony w czasach pamiętnych zakupów w Składnicy Harcerskiej niestety poszedł w zapomnienie. Model na zdjęciach pochodzi z przepaku Śmera już z XXI wieku i został sklejony przez mojego syna Łukasza. Wyszedł jak wyszedł... ale trzyma fason przynajmniej na podstawce bo z podwoziem coś tam było nie halo Edytowane 23 Listopada 2021 przez jmx62 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 22 Września 2021 Share Napisano 22 Września 2021 (edytowane) Zawsze mi się podobał ten samolot a model jako zestaw całkiem niezły. Edytowane 22 Września 2021 przez Staryfajter1954 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WujekAlice Napisano 23 Września 2021 Share Napisano 23 Września 2021 Samolot fajny, ale model - słabiutki - nawet foteli w kabinie nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marczenko Napisano 22 Listopada 2021 Share Napisano 22 Listopada 2021 Właśnie ten brak wnętrza kabiny skutecznie mnie zniechęcił już jako dzieciaka do kupna tego modelu. Tak samo jak Amiot 143-teżnie ma wyposażenia kabiny. Z tą różnicą że Breguet ma jeszcze alternatywę w postaci modelu Special Hobby, to w przypadku Amiota nie będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cdarek Napisano 22 Listopada 2021 Share Napisano 22 Listopada 2021 ale kiedyś modele takie były, ważny był ogólny zarys.....pamiętacie modele z białego wytłoczka który trzeba było z niego wycinać, byli tacy którzy się tymi modelami zachwycali. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 22 Listopada 2021 Share Napisano 22 Listopada 2021 (edytowane) Akurat go buduję w projekcie Mistercrafta Budowa przystopowała przez brak odpowiednich szachownic, ale myślę, że za niedługo uda mi się do niego znowu przysiąść. Wnętrze musiałem rzeczywiście dorobić. Brakuje mu również silników, które są po prostu czarnymi krążkami... Szpachli trochę poszło, bo już widać przesunięcia form. Na plus ładne nity jak w parowozie Edytowane 22 Listopada 2021 przez Kolekcjoner WP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi