Thalgonis Napisano 29 Września 2021 Share Napisano 29 Września 2021 (edytowane) Ciałko, poniżej pojazd zaprojektowany w połowie lat 30. w zakładach Krauss-Maffei jako ciągnik artyleryjski. Najbardziej znany jest jako pojazd holujący słynne 88-milimetrowe działa FlaK. Szczyt rozwoju osiągnął w połowie 1939 roku, kiedy wprowadzono do produkcji właśnie wersję KM 11m. Do 1944 roku wyprodukowano prawie 12000 tych maszyn. Stare Kino Edytowane 29 Września 2021 przez Thalgonis 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klapouch Napisano 29 Września 2021 Share Napisano 29 Września 2021 Bardzo mi się podoba i pojazd i wykonanie. Generalnie to ja chyba jednak wolę bardziej zakurzone maszyny, choć rozumiem konwencje - miasto. Pytanie mam do napędu - na zdjęciach 2 i 4 wydaje mi się, że koło przednie prawe i gąsienica lewa trochę uciekają od pionu, czy to tylko takie wrażenie ? Co do malowania to kolor wyszedł fajny - zdradzisz jaka farba/mieszanka? Może można było trochę bardziej urozmaicić płaszczyzny górne (maska i nadkola), bo wydają się bardziej „płaskie” niż grill, boki maski i drzwi. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 29 Września 2021 Autor Share Napisano 29 Września 2021 (edytowane) Dziękuję Napęd: troszkę złudzenie - jak zwróciłeś uwagę ja też to zobaczyłem - na filmiku (stare kino) już tego nie widać Co do malowania: wszystko co robię to farbki od Mr.Hobby lub Hataka orange, w tym przypadku to drugie. Mam po prostu zestawy do niemiaszków z obu tych firm. Złudzenie płaskości jest spowodowane tym, że na grillu i bocznych ściankach są różne drobne elementy, które wash uwypuklił - na masce ich nie ma. Ale tu też robi złą robotę namiot bezcieniowy, którego używam: wbudowane w nią światło jest zamocowane dokładnie u góry, nie można tego przenieść na bok... Z tego powodu ZAWSZE wszelkie powierzchnie płaskie, które fotografuję o wiele bardziej odbijają światło niż te boczne i wiecznie wydają się prześwietlone... Edytowane 29 Września 2021 przez Thalgonis 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 29 Września 2021 Share Napisano 29 Września 2021 Fajna praca. Zarówno konwencja, jak i - wynikający z niej - zakres brudzenia mi odpowiada. Plus dobre zdjęcia - wszystko razem składa się na ten rezultat. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 30 Września 2021 Share Napisano 30 Września 2021 Model spoko ale ja bym chyba bardziej pakę zapełnił i coś może jakieś plamy na jej wierzchu dał 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieh_san Napisano 1 Października 2021 Share Napisano 1 Października 2021 (edytowane) Mnie się podoba bardzo nie widziałem dokładnie w warsztacie, więc tutaj się zapytam: te drewniane burty miały teksturę drewna, czy były deski gładkie? Bo dla mnie to wygląda przekozacko PS mam na myśli o zestawowe "deski" oczywiście Edytowane 1 Października 2021 przez Vieh_san 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 1 Października 2021 Autor Share Napisano 1 Października 2021 Wszystkie „drewniane” elementy Trumpeter dał już z fakturą. Momentami trochę przesadzoną, ale bardzo wyraźną - fajnie się to to stylizowało na prawdziwe „drzewo” To samo ze skrzyniami na pace, ale to są żywice z Eureki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi