MrBat Napisano 4 Czerwca 2008 Share Napisano 4 Czerwca 2008 (edytowane) Witam, taki mały gniocik treningowy. Jeśli nie liczyć gąsienic to składał się sam. Za to gąsienice... dno i 5 metrów mułu. W ogóle nie chciały współpracować. Na obronę powiem tylko, że na zdjęciu gotowego modelu od Hasegawy są równie krzywe Od siebie dodałem fakturę tu i tam, spawy na wieży, fartuchy, osłony wydechu i wyrzutnie pocisków dymnych. Wiem, że szczegółowość modelu jest bardzo słaba, ale na testy styknie. Edytowane 23 Czerwca 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balu Napisano 4 Czerwca 2008 Share Napisano 4 Czerwca 2008 Łoooo, ale "dinozor" Co to za techniki kolega ma zamiar testować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrBat Napisano 4 Czerwca 2008 Autor Share Napisano 4 Czerwca 2008 Nic specjalnego - generalnie ćwiczenie znanych technik. A to jakiś mocniejszy shading i wash, a to pigmenty na sucho i mokro, obicia, zacieki, rainsy, błoto, czy faktura na przykład. A no i przez matury miałem przerwę w modelowaniu to trzeba się też było w rytm na nowo wbić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil zoszak Napisano 4 Czerwca 2008 Share Napisano 4 Czerwca 2008 Ależ oczywiście.... ODSTRES wręcz WSKAZANY MUSOWO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
art1992 Napisano 4 Czerwca 2008 Share Napisano 4 Czerwca 2008 kleiłem ten model... gąski są za krótkie potwierdzam. lecz kiedyś odkryłem przypadkiem ze nitro rozciąga gumę... więc moze to jest rozwiązanie... ręki nie dam sobie odciąc ale myśle, że powinno zadziałac jesli nie jest zapuźno już. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrBat Napisano 4 Czerwca 2008 Autor Share Napisano 4 Czerwca 2008 lecz kiedyś odkryłem przypadkiem ze nitro rozciąga gumę... Smilewięc moze to jest rozwiązanie... Hmmm... a nie zżera też przypadkiem? Nie deformuje? Bo pomysł ciekawy na przyszłość, jednak mam złe wspomnienia z traktowania gumy rozpuszczalnikami. Ale z tymi już nic nie robię. Jedną gąsienicę już odklejałem i czyściłem z Supergluta i mi starczy Nałożę może trochę błotka i nie będą tak mocno razić po oczach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
art1992 Napisano 4 Czerwca 2008 Share Napisano 4 Czerwca 2008 sprawdze jutro czy nie defotmuje itp:D i dam ci znac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wodzik730 Napisano 5 Czerwca 2008 Share Napisano 5 Czerwca 2008 Nooo, szacunek dla hasegawy za takie piękne wykonanie modelu, aż płakać się chce.... Zmień sobie wersję- to nie jest ausf.E tylko ausf H1 i to wczesne (na ile można się kapnąć po tych masakrycznych detalach)- jeśli na pudełku było ausf.e to chylę jeszcze niżej czoło przed hasegawą, blee Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrBat Napisano 5 Czerwca 2008 Autor Share Napisano 5 Czerwca 2008 jeśli na pudełku było ausf.e to chylę jeszcze niżej czoło przed hasegawą, blee Więc zaraz walniesz czołem w podłogę, bo właśnie "e" widnieje na pudełku Zresztą, czy ważna jest w tym przypadku wersja? Grunt, że przynajmniej jest podobny w jakimś stopniu do jakiegokolwiek Tygrysa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 5 Czerwca 2008 Share Napisano 5 Czerwca 2008 jest podobny w jakimś stopniu do jakiegokolwiek Tygrysa Smile Masz Tygrysa Hasegawy...mam i JA ! Doszedłem do momentu..gąsek...i leży... Błotko załatwi sprawę, a w jakim stopniu..to się zobaczy, działaj bom ciekaw ! pzdr RJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wodzik730 Napisano 5 Czerwca 2008 Share Napisano 5 Czerwca 2008 Zresztą, czy ważna jest w tym przypadku wersja? Grunt, że przynajmniej jest podobny w jakimś stopniu do jakiegokolwiek Tygrysa Masz rację, ten plastik trochę przypomina tygrysa..... Pomaluj go ładnie, to chociaż odwróci wzrok od tych koszmarnych wyprasek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SmokHaosu Napisano 5 Czerwca 2008 Share Napisano 5 Czerwca 2008 Płaczecie nad tym Tygrysem. Widział ktoś może Tigera z Fujimi w 1:76? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wodzik730 Napisano 5 Czerwca 2008 Share Napisano 5 Czerwca 2008 Taa, chyba ze 20 lat temu go kupiłem.... Wylądował w koszu prawie od razu, mimo, że wydałem na niego całe kieszonkowe....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemos19 Napisano 5 Czerwca 2008 Share Napisano 5 Czerwca 2008 To jest raczej ex-Nitto czyli nie ma co się dziwić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 10 Czerwca 2008 Share Napisano 10 Czerwca 2008 Co to za piwo było? Tatra? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 10 Czerwca 2008 Share Napisano 10 Czerwca 2008 Co to za piwo było? Tatra? Zapewne Tatrusia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 11 Czerwca 2008 Share Napisano 11 Czerwca 2008 A te haczyki na prawej burcie to na ubrania ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrBat Napisano 11 Czerwca 2008 Autor Share Napisano 11 Czerwca 2008 Zapewne Tatrusia. Ja Ci dam Tatrusia Tatra! A te haczyki na prawej burcie to na ubrania ? Też, bo czemu by nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrBat Napisano 17 Czerwca 2008 Autor Share Napisano 17 Czerwca 2008 Zdecydowałem się wykorzystać Tygrysopodobnego do prób z zimowym kamuflażem i kupą błota. Jeśli chodzi o kamuflaż to będę próbować go robić metodą wykorzystującą rzadką białą farbę nakładaną pędzlem. Co do błotka to się jeszcze pomyśli. Aktualnie wygląda tak: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrBat Napisano 23 Czerwca 2008 Autor Share Napisano 23 Czerwca 2008 Witam, po nałożeniu Sidoluxu i kalkomanii model prysnąłem białym Humbrolem. Następnie zacząłem pędzelkiem maczanym w rozcieńczalniku Wamodu ścierać biały kolor. Efekt jak na zdjęciach. Dam teraz mu przeschnąć przez noc. Jutro pościeram jeszcze trochę, licząc, że bardziej wyschnięta farba i mniej mokry pędzel dadzą trochę ostrych przetarć. Następnie rozpocznę zabawę z mocno rozrzedzonymi białymi akrylami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrBat Napisano 30 Czerwca 2008 Autor Share Napisano 30 Czerwca 2008 Witam, niestety siostra podprowadziła mi aparat na ostatni tydzień, więc nie mogłem prowadzić relacji. W każdym razie góra już na wykończeniu, zostały tylko filtry i może trochę śniegu. Z góry przepraszam za to tło, ale na jednolitym kamuflaż dużo tracił, gdyż na zdjęciach wychodził strasznie jednolity - a taki nie jest. Na tych zdjęciach ów problem też się pojawia, ale już nie tak bardzo. Jak go skończę to coś lepszego wykombinuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbyszek Napisano 30 Czerwca 2008 Share Napisano 30 Czerwca 2008 Ekstra model ci wyszedł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 30 Czerwca 2008 Share Napisano 30 Czerwca 2008 Świetnie, wyciskasz z modelu co się da! Piękne malowanie - oby tak dalej! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej2 Napisano 1 Lipca 2008 Share Napisano 1 Lipca 2008 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kabanos Napisano 1 Lipca 2008 Share Napisano 1 Lipca 2008 Ładny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi