Dzidek Gb Napisano 4 Czerwca 2008 Napisano 4 Czerwca 2008 Jako ze mam zamiar zagościć na dłużej na waszym forum...a znalazłem dwa nie zaczęte modele i jeden do ukończenia. Mam pytanie gdzie można kupić i jakiej dobrej firmy polecacie urządzonko do wyginania blaszek. Być może jest to coś na Alegro Pl fajnie by było jak by ktoś podrzucił mi jakiegoś linka do aukcji , albo jakąś inna stronkę gdzie to można kupić. Cytuj
saj4 Napisano 5 Czerwca 2008 Napisano 5 Czerwca 2008 Wiesz, ja wyginam zestawem precyzyjnych szczypiec i szczypczyków Trochę umiejętności manualnych i będzie ok ! Cytuj
Majek Napisano 5 Czerwca 2008 Napisano 5 Czerwca 2008 Tez mi sie wydaje, ze na poczatek nie ma co sie szrpac na przyrzad do wyginania. Jak ktos gnie tych blach cala mase, to moze byc to pomocne. A do zagiecia kilku drobiazgow w zupelnosci wystarczy dobra metalowa linijka z w miare ostra krewedzia, precyzyjne szczpce i nozyk. Cytuj
Dzidek Gb Napisano 5 Czerwca 2008 Autor Napisano 5 Czerwca 2008 na poczatek nie ma co sie szrpac na przyrzad do wyginania A może mnie oświecicie ile taki dobry przyrząd kosztuje...i gdzie go w rozsądnej cenie zdobyć ?Ja już taki jestem że jak coś zaczynam robić to raczej staram się zaopatrzyć w odpowiednie narzędzia i nie martwić się w czasie pracy. Jak ktos gnie tych blach cala mase, to moze byc to pomocne ...takie coś mam na początek a nie mam zamiaru kończyć na jednym modelu. Moje drugie hobby to mój samochód i jak tam dałem rady to pewnie tu też sobie poradzę Cytuj
JŚ Napisano 5 Czerwca 2008 Napisano 5 Czerwca 2008 A może mnie oświecicie ile taki dobry przyrząd kosztuje Wersja 5 cm kliknij tu Wersja 10 cm - takową posiadam - polecam, przydatne. kliknij tu Wersja 15 cm kliknij tu Cytuj
jurayahip Napisano 5 Czerwca 2008 Napisano 5 Czerwca 2008 Proponuje zajrzeć na stronę Jadar model tam są zaginarki od 50 zł do 85 zł. Cytuj
Andrzej_LK Napisano 9 Czerwca 2008 Napisano 9 Czerwca 2008 ja proponuję zajrzećna stronę firmy Kalama Precision Machines - zabawka jest droga ale godna swojej ceny. Cytuj
łsobota Napisano 9 Czerwca 2008 Napisano 9 Czerwca 2008 Ja bym proponował którąś z tych (wysyłka gratis), ale to pod warunkiem, że będziesz giął tych blach na potęgę. W przeciwnym razie w zupełności wystarczą przyrządy o których wcześnie wspomnieli już koledzy. Cytuj
Andrzej_LK Napisano 9 Czerwca 2008 Napisano 9 Czerwca 2008 taaak.... to sązginareczki z prawdziwego zdarzenia, podobne do Kalamy. jako szczęśliwy użytkownik polecam serdecznie. miałem kiedyś polską i niestety nie nadawała się... po prostu nie miała wystarczająco ostrych krawędzi (!). pozdrawiam Cytuj
Dzidek Gb Napisano 24 Czerwca 2008 Autor Napisano 24 Czerwca 2008 No.... dzięki wam i super niskiemu kursowi dolara Amerykańskiego zakupiłem moja pierwszą wyginarkę do blaszek FT. Sklep internetowy LuckyModel.Com Kalama Precision Machine cena 61.59$ na polskie to coś koło 134zł. (40zł taniej niż najtańszy ABER) dodatkowo gratis dwie pincety TAMIYA CRAFT TOOLS jako dodatek do pierwszego zakupu. Przesyłka na koszt firmy 5 dni roboczych dostawa do domu w eleganckim kartoniku. Następne zamówienie w tym sklepiku już jest realizowane...ceny rewelacyjne jak porównać z tymi w UK Cytuj
subgrafik Napisano 24 Czerwca 2008 Napisano 24 Czerwca 2008 Luckymodel i zycie staje sie prostsze - o przepraszam tansze. Szkoda tylko ze nie maja bardziej wyszukanych sprzetow. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi