Dzidek Gb Napisano 4 Czerwca 2008 Share Napisano 4 Czerwca 2008 Jako ze mam zamiar zagościć na dłużej na waszym forum...a znalazłem dwa nie zaczęte modele i jeden do ukończenia. Mam pytanie gdzie można kupić i jakiej dobrej firmy polecacie urządzonko do wyginania blaszek. Być może jest to coś na Alegro Pl fajnie by było jak by ktoś podrzucił mi jakiegoś linka do aukcji , albo jakąś inna stronkę gdzie to można kupić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saj4 Napisano 5 Czerwca 2008 Share Napisano 5 Czerwca 2008 Wiesz, ja wyginam zestawem precyzyjnych szczypiec i szczypczyków Trochę umiejętności manualnych i będzie ok ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 5 Czerwca 2008 Share Napisano 5 Czerwca 2008 Tez mi sie wydaje, ze na poczatek nie ma co sie szrpac na przyrzad do wyginania. Jak ktos gnie tych blach cala mase, to moze byc to pomocne. A do zagiecia kilku drobiazgow w zupelnosci wystarczy dobra metalowa linijka z w miare ostra krewedzia, precyzyjne szczpce i nozyk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dzidek Gb Napisano 5 Czerwca 2008 Autor Share Napisano 5 Czerwca 2008 na poczatek nie ma co sie szrpac na przyrzad do wyginania A może mnie oświecicie ile taki dobry przyrząd kosztuje...i gdzie go w rozsądnej cenie zdobyć ?Ja już taki jestem że jak coś zaczynam robić to raczej staram się zaopatrzyć w odpowiednie narzędzia i nie martwić się w czasie pracy. Jak ktos gnie tych blach cala mase, to moze byc to pomocne ...takie coś mam na początek a nie mam zamiaru kończyć na jednym modelu. Moje drugie hobby to mój samochód i jak tam dałem rady to pewnie tu też sobie poradzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 5 Czerwca 2008 Share Napisano 5 Czerwca 2008 A może mnie oświecicie ile taki dobry przyrząd kosztuje Wersja 5 cm kliknij tu Wersja 10 cm - takową posiadam - polecam, przydatne. kliknij tu Wersja 15 cm kliknij tu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jurayahip Napisano 5 Czerwca 2008 Share Napisano 5 Czerwca 2008 Proponuje zajrzeć na stronę Jadar model tam są zaginarki od 50 zł do 85 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 9 Czerwca 2008 Share Napisano 9 Czerwca 2008 ja proponuję zajrzećna stronę firmy Kalama Precision Machines - zabawka jest droga ale godna swojej ceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
łsobota Napisano 9 Czerwca 2008 Share Napisano 9 Czerwca 2008 Ja bym proponował którąś z tych (wysyłka gratis), ale to pod warunkiem, że będziesz giął tych blach na potęgę. W przeciwnym razie w zupełności wystarczą przyrządy o których wcześnie wspomnieli już koledzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 9 Czerwca 2008 Share Napisano 9 Czerwca 2008 taaak.... to sązginareczki z prawdziwego zdarzenia, podobne do Kalamy. jako szczęśliwy użytkownik polecam serdecznie. miałem kiedyś polską i niestety nie nadawała się... po prostu nie miała wystarczająco ostrych krawędzi (!). pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dzidek Gb Napisano 24 Czerwca 2008 Autor Share Napisano 24 Czerwca 2008 No.... dzięki wam i super niskiemu kursowi dolara Amerykańskiego zakupiłem moja pierwszą wyginarkę do blaszek FT. Sklep internetowy LuckyModel.Com Kalama Precision Machine cena 61.59$ na polskie to coś koło 134zł. (40zł taniej niż najtańszy ABER) dodatkowo gratis dwie pincety TAMIYA CRAFT TOOLS jako dodatek do pierwszego zakupu. Przesyłka na koszt firmy 5 dni roboczych dostawa do domu w eleganckim kartoniku. Następne zamówienie w tym sklepiku już jest realizowane...ceny rewelacyjne jak porównać z tymi w UK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
subgrafik Napisano 24 Czerwca 2008 Share Napisano 24 Czerwca 2008 Luckymodel i zycie staje sie prostsze - o przepraszam tansze. Szkoda tylko ze nie maja bardziej wyszukanych sprzetow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi